Linkuri accesibilitate

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante și evenimente


Restaurantele ar putea fi deschise fără restricții pentru cei vaccinați sau cu test covid negativ

Persoanele vaccinate sau cele cu test Covid negativ ar putea participa la evenimentele la care acum accesul publicului este interzis sau restricționat parțial, precum competiții sportive, teatru, cinema etc. De asemenea, aceștia ar putea să mănânce la restaurant fără a le mai fi impuse restricțiile din acest moment, potrivit unor discuții care au loc între Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei, scrie Economedia.

Măsurile sunt încă la început, dar prin acest proiect, autoritățile vor să revitalizeze sectorul horeca și pe cel al evenimentelor din domeniile cultural-artistice și sportive.

Primele discuții pe această temă au avut loc vineri, 2 aprilie, când reprezentanții mediului de afaceri s-au întâlnit cu miniștrii Sănătății și Economiei. „Se dorește un grup de lucru cu actorii privați și autorități, sub directa coordonare a premierului, cu miniștrii Sănătății și Economiei. La finalul acestei săptămâni, secretarul de stat Paul Ene de la Ministerul Economiei va coordona prima întâlnire a grupului de lucru”, a spus Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) citit de Economedia.

„Ideea e foarte simplă și corectă. Noi venim cu propuneri prin care sectoarele închise complet sau restricționate – restaurante, hoteluri, nunți, evenimente, teatru, cinema, sport – să fie deschise în formula pași mici și siguri până la deschiderea totală. Primul factor luat luat în considerare e sănătatea, nu putem face rabat. De aceea la acest grup de lucru participă ministrul Sănătății”, a mai spus Daniel Mischie.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a declarat luni într-o conferință de presă că pentru a dechide economia este dispus să aibă discuții cu toată lumea. Pentru acest lucru va constitui un comitet interministerial care să asigură revenirea la normal de la 1 iunie.

Citiți și: Florin Cîţu: De la 1 iunie putem reveni la normal

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG