Linkuri accesibilitate

GALERIE FOTO | Ziua evacuării spațiilor comerciale de la metrou

Anunțată inițial pentru 2 aprilie, evacuarea spațiilor comerciale din stațiile de metrou a început miercuri, în 7 aprilie, în stația „Ștefan cel Mare" din sectorul 2.

Potrivit Metrorex, contractul încheiat cu firma care administrează spațiile comerciale a expirat, iar „spațiile comerciale care activează în rețeaua de metrou pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directa a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență.”

Administrarea spațiilor comerciale este făcută de ani de zile de firma sindicatului condus de Ion Rădoi.

Anunțul evacuării, făcut de Metrorex în 25 martie, a dus la blocarea metroului de sindicaliști pentru o zi, în 26 martie, și, ulterior, la plângeri penale la DNA și DIICOT.

16x9 Image

Carmen Valică

A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

XS
SM
MD
LG