Linkuri accesibilitate

GALERIE FOTO | Prințul Philip: un secol de istorie

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit vineri la vârsta de 99 de ani.

Ducele de Edinburg a avut o legătură strânsă și cu România, fiind cel care a botezat-o pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. Principele Philip a fost văr cu Regele Mihai, fiind născuți în același an. Cei doi au fost buni prieteni, arată Casa Regală a României într-un mesaj de condoleanțe.

„După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de astăzi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie”, a transmis Casa Regală a României.

Încarcă mai mult

16x9 Image

Ionuț Benea

A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG