Linkuri accesibilitate

GALERIE FOTO | Floriile la București - tradiții populare și soare

Duminica Floriilor se mai numește și Duminica Patimilor, Duminica Vlăstarelor sau Intrarea Domnului în Ierusalim și este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin-ortodox, reprezentând singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.

În fiecare an, cu o săptămână înainte de Paște, creștin-ortodocșii sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim.

În Duminica Floriilor, oamenii merg cu ramuri de salcie la biserică pentru a fi sfințite de preoți, iar apoi le așază în dreptul icoanelor, pentru a-i feri de rele.

De Florii, în București se organizează o serie de evenimente în incinta muzeelor tradițiilor populare care atrag o mulțime de artizani. Ouăle încondeiate sunt vedetele, însă multe alte obiecte sunt aduse de meșteriI din întreaga țară: icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat, fără însă să lipsească cozonacii, turta dulce, mierea de albine, pălinca sau dulceaţa.

Începând cu Duminca Floriilor se intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, în care creştinii se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii lui Isus Hristos. Din seara de Florii, în toate bisericile din țară, se oficiază slujbe speciale, numite denii.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG