Linkuri accesibilitate

Medicul din Siberia care l-a tratat pe Navalnîi anul trecut la Omsk este dat dispărut


Aleksandr Murakhovsky ,care l-a tratat pe Navalnîi în august 2020, este de negăsit.

Medicul din Siberia care l-a tratat pe Alexei Navalnîi în august 2020, la Omsk, după ce opozantul rus s-a simţit foarte rău la bordul unui avion, este dat dispărut începând cu 7 mai, a anunţat Poliţia, potrivit Reuters.

Aleksandr Murakhovsky, care era medic șef al spitalului din orașul siberian Omsk, nu a mai fost văzut de când a părăsit o bază de vânătoare cu o mașină de teren, potrivit autorităților regionale.

Pentru căutarea medicului s-au mobilizat serviciile de urgenţă şi voluntari. În căutări se folosesc şi drone şi un elicopter.

Cunoscuții lui Murakhovsky au raportat pe 8 mai că el a dispărut în nordul regiunii Omsk, în districtul Bolsheukovsky.

La câteva luni după tratarea lui Navalny, Murakhovsky a fost numit ministru al sănătății pentru regiunea Omsk.

Murahovski a fost medic şef la spitalul din oraşul siberian Omsk, unde a fost tratat Navalnîi o perioadă, după ce i s-a făcut rău în avion. El a devenit ulterior ministru regional al Sănătăţii.

Critic feroce al Kremlinului, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău la 20 august 2020, la bordul unui avion, în Siberia, unde se afla în campanie electorală. El a fost dus după o perioadă la tratament în Germania.

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicaţii şi să ancheteze cazul. Moscova a respins toate acuzaţiile.

Navalnîi a fost încarcerat în februarie, într-un dosar de fraudă din 2014 despre care susține că este politic.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG