Linkuri accesibilitate

FOTO | Inundații grave în Satu Mare

Inundațiile rapide au fost provocate prin efectul combinat dintre scurgerile de pe versanți și revărsarea cursurilor de apă peste digurile de apărare care protejau localitățile Rătești, respectiv Hurezu Mare.

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa și cea de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Satu-Mare arată că într-un interval de 6 ore au căzut 60 l/mp, din care 50 l/mp s-au produs în două ore. Inundațiile au provocat pagube materiale însemnate în localitățile din zonă.


16x9 Image

Andreea Ofițeru

Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

OfiteruA@rferl.org 

XS
SM
MD
LG