Linkuri accesibilitate

Lista roşie a statelor cu risc epidemiologic| Cei care vin din aceste țări nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi


Turcia este pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic

Un număr de 32 de țări se află pe lista lista roşie a statelor cu risc epidemiologic, publicată vineri seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi.

Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină. Pe lista roşie sunt unele din destinaţii le de vacanţă frecventate de români precum - Seychelles, Maldive, Turcia sau Croaţia.

Consultă aici Lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce s-a introdus şi lista roşie.

Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

„Cine vine din zona verde, turiştii, nu mai au nevoie de nimic. Asta este vestea bună”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi dinc arantină în cea de-a zecea zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG