Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătății nu știe câte spitale exclusiv COVID-19 mai sunt


Unele dintre spitalele care tratau pacienți exclusiv COVID au rămas fără pacienți.
Unele dintre spitalele care tratau pacienți exclusiv COVID au rămas fără pacienți.

În luna mai, numărul infecțiilor noi cu COVID a scăzut constant, vineri fiind înregistrat un număr de doar 484 de noi cazuri și 636 pacienți la ATI. Cu toate că a spus că spitalele trebuie să trateze toți pacienții, Ministerul Sănătății nu știe câte spitale Covid și non-Covid sunt la ora actuală.

În toate spitalele din România erau vineri 3.919 pacienți infectați cu COVID 19, dintre aceștia 636 fiind internați la ATI.

Printr-un ordin dat de actualul ministru al Sănătății la finalul lunii martie, spitalele COVID-19 puteau să ceară de la DSP aprobarea să trateze și alți pacienți în afară de cei cu coronavirus. Ordinul cuprinde și numărul de spitale, 252 spitale Covid.

Europa Liberă a încercat să afle câte spitale au cerut să creeze locuri și pentru pacienții non-COVID. Însă, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că nu au o astfel de statistică, deoarece nimeni nu a contorizat câte spitale COVID mai sunt în România, ținând cont de faptul că numărul infectărilor scade de la o zi la alta.

*****

ACTUALIZARE: Sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că va fi modificat un ordin de ministru referitor la spitalele COVID şi non-COVID şi vor fi stabilite criterii clare prin care poate fi redus numărul paturilor pentru pacienţii COVID şi crescut numărul celor pentru pacienţii non-COVID. Ministrul a spus că până săptămâna viitoare direcţiile de sănătate publică vor avea baza legală pentru revizuirea spitalelor în baza noilor condiţii.

Spitalele nu sunt închise şi spitalele au primit acordul prin modificarea ordinului să îşi poată deschide şi circuite Covid şi non-Covid şi lucrul ăsta s-a întâmplat încă din luna martie. În plus faţă de asta, săptămâna aceasta am avut discuţii atât cu managerii spitalelor din ţară, cât şi cu direcţiile de sănătate publică şi am convenit un prim draft de modificare a ordinului de ministru aşa încât să stabilim nişte criterii şi nişte trepte clare care raportat la incidenţa din judeţul respectiv şi raportat la numărul de paturi de terapie intensivă poate, să ne dea liniile şi timpii în care putem să reducem numărul de paturi COVID şi să creştem numărul de paturi pentru pacienţii non-COVID. Sper că până săptămâna viitoare să avem ordinul nou aşa încât direcţiile de sănătate publică să aibă baza legală să reavizeze spitalele pe noile condiţii”, a declarat ministrul Sănătăţii.

*****

Unele dintre spitalele care sunt în prezent COVID nu pot trata și alți pacienți din cauză că le lipsesc spațiile pentru a face circuite separate.

Această situație se găsește, de exemplu, județul Iași, unde spitalele CFR din Pașcani și din Iași vor rămâne în continuare exclusiv COVID-19. Chiar dacă aparțin de CFR/ Ministerul Transporturilor, în perioada stării de alertă, spitatele sunt coordonate de către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP). „Și sunt așa, pentru că acolo dacă faci o singură rezervă de COVID ai încurcat toate circuitele, nu mai poți să faci altfel. Și n-am cum să le dau să facă și alte activități acolo pe partea de non-COVID. Fac doar spitalizare de zi non-COVID”, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Din octombrie anul trecut, toate spitalele din Iași au zonă roșie, zonă tampon și zonă verde. Pentru că cele care aveau pacienți exclusiv COVID se refereau la pacienți care nu mai aveau altă patologie, dar cei care veneau cu infarct sau cu altă boală nu puteam să-i tratez la Covid”, completează Vasile Cepoi.

La Cluj-Napoca, Spitalul de Recuperare nu are niciun pacient COVID în secția de ortopedie, după cum a arătat deputalul Emanuel Ungureanu de la fața locului. Secția a fost închisă în iulie anul trecut. Spitalul are 403 locuri. „În data de 10 mai am întrebat DSP Cluj de ce nu deschide spitalele COVID, pentru că pacienți nu mai sunt. În tot spitalul avem 8 pacienți”, a spus deputatul. Europa Liberă a încercat să afle un punct de vedere de la DSP Cluj, dar un răspuns cu privire la spitalele COVID-19 va primi luni.

Situație similară este și în Capitală. DSP București arată că două spitale au primit aprobarea să primească și alți pacienți: Colentina și Foișor. Cel din urmă va fi deschis începând de luni – 24 mai. Spitalul a postat mai multe videouri în care arată cum face dezinfectarea. Spitalul Foișor a fost închis pe 19 aprilie cu scandal- când 70 de pacienți au fost evacuați noaptea.

Pacienții chemați la internare vor fi testați rapid - în cazul celor vaccinați - și, respectiv, testați RT-PCR - în cazul celor nevaccinati - de către spital, în zona de triaj, anterior internării. Planul include, de asemenea, începerea probabilă a operațiilor de miercuri, 26 mai”, arată reprezentanții spitalului.

Tot un spital care aparține de CFR - Witting din Capitală - a fost transformat COVID în luna aprilie. Spitalul are 320 de paturi, iar acum sunt în total sunt 8 pacienţi, unul în secţia de terapie intensivă, 4 cazuri cu suspiciune de Covid şi trei cazuri confirmate. Șase dintre chirurgii de aici s-au transferat la alte spitale pentru a putea profesa.

Unul dintre acești medici este Laurențiu Ungurianu, detașat la CF2. Medicul spune că ar vrea să se întoarcă la spital, dar deocamdată acest lucru nu este posibil. „În primul rând, conducerea spitalului trebuia să facă toate demersurile necesare pentru ca activitatea spitalului să se desfăşoare în mod eficient, conform cu legislaţia în vigoare, chiar şi transformarea lui în suport Covid presupunea ca celelalte specialităţi să-şi menţină activitatea şi să deservească pacienţii Covid cu patologii asociate, lucru care nu s-a întâmplat, spitalul nu a fost transformat în spital suport Covid, ci într-o secţie unică de îngrijiri - pacienţi infectaţi cu Sars Cov 2, aşa cum a fost ea intitulată prin decizia conducerii spitalului”, arată Laurențiu Ungurianu.

Spitalul Witting din București a fost transformat în COVID, dar acum nu mai are pacienți
Spitalul Witting din București a fost transformat în COVID, dar acum nu mai are pacienți

Directorul medical Dana Drăgoescu susține că solicitările au fost făcute astfel încât spitalul să devină spital non-COVID, pentru că altfel nu ar avea circuitele necesare, adică separat pentru COVID și non-COVID.

„Am avut 5 pacienţi cu boli grave care şi-au pierdut viaţa pentru că nu au putut face controalele la Spitalul Witting. Sunt foarte mulţi pacienţi care sunt non-Covid, care au patologie complexă, care au nevoie de ajutor medical, sunt foarte mulţi care şi-au pierdut viaţa tocmai pentru că nu au venit la controale, nu şi-au reevaluat starea de sănătate. Trebuie deschise spitalele, şi eu am avut pacienţi care şi-au pierdut viaţa, nu am putut să-i internez, iar internarea în alte spitale de asemenea a fost foarte dificilă sau nu a fost posibilă. Am pierdut 5 pacienţi pentru că nu au putut intra în spital pentru controale, în general diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate”, a spus dr Dana Drăgoescu, citată de News.ro.

Ordinul 434/26 martie 2021 dat de Ministerul Sănătății arată că în România sunt 252 de instituții medicale și unități de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19. În total, în țara noastră funcționează 430 de spitale de stat.

Tot în ordin se mai arată că modificarea numărului de paturi alocate asistenței medicale pentru cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19 se poate face la inițiativa Ministerului Sănătății sau a managerului spitalului, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Județene sau a Municipiului București.

Lista spitalelor și unităților de dializă care asigură asistență medicală pentru pacienți, cazuri confirmare și suspecte COVID-19, așa cum apare în ordin:

JUDEȚSPITALNIVEL
corectat
NIVEL
OBSTETRICĂ- GINECOLOGIEPSIHIATRIEUNITATE DIALIZĂ
ABSPITALUL MUNICIPAL AIUDIIISpitalul Municipal AiudSpital Județean de Urgență AlbaToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia - cazuri grave și critice
ABSPITALUL MUNICIPAL BLAJIII
ABSPITALUL PNF AIUDIII
ABSPITALUL MUNICIPAL SEBEȘIII
ABSPITALUL ORĂȘENESC CUGIRII
ABSPITALUL ORĂȘENESC ABRUDIII
ABSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ALBA IULIAI
AGSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTIISpitalul Municipal CâmpulungSpitalul Județean de Urgență Pitești Spitalul de Psihiatrie VedeaToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Pitești - cazuri grave și critice
AGSPITALUL DE PEDIATRIE PITEȘTIII
AGSPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNGIII
AGSPITALUL ORĂȘENESC MIOVENIIII
AGSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE CÂMPULUNGII
AGSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "SF. ANDREI" VALEA IAȘULUIIII
AGSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEORDENIII
ARSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ARADISpitalul Județean de Urgență AradSpitalul Orășenesc IneuDializa S.C. Avitum Braun - centru local Arad, tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Arad - cazuri grave și critice
ARSPITALUL ORĂȘENESC INEUII
AREXPO ARAD - SPITAL DE CAMPANIEIII
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ BUCUREȘTIIMaternitatea Bucur






INSMC "Alessandrescu Rusescu"
Spitalul clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia"


Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr. Constantin Gorgos"
Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila"
BINSTITUTUL NAȚIONAL DE NEUROLOGIE ȘI BOLI NEUROVASCULAREmonospe- cialitate III
BCETTT SF. STELIANIII
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ SF. PANTELIMONI
BINSTITUTUL NAȚIONAL DE BOLI INFECȚIOASE PROF. DR. MATEI BALȘI
BSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "SF. ȘTEFAN"III
BSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ȘI TROPICALE "DR. VICTOR BABEȘ"I
BINSTITUTUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE MARIUS NASTAII
BINSTITUTUL CLINIC FUNDENIIII
BSPITALUL CLINIC DR.I.CANTACUZINOIII
BSPITALUL UNIVERSITAR DE URGENȚĂ BUCUREȘTII
BSPITALUL CLINIC DE COPII DR.V.GOMOIUII
BSPITALUL DE URGENȚĂ PROF.DR. D GEROTAII
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII M.S. CURIEI
BSPITALUL UNIVERSITAR DE URGENȚĂ ELIASI
BINSTITUTUL DE URGENȚĂ PENTRU BOLI CARDIOVASCULARE PROF. C.C. ILIESCUmonospe- cialitate III
BSPITALUL CLINIC NR. 1 CF WITTINGIII
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ "SF. IOAN"I
BSPITALUL PROF. DR. CONSTANTIN ANGELESCUIII
BSPITALUL CLINIC COLENTINAI
BSPITALUL CLINIC "NICOLAE MALAXA"II
BSPITALUL CLINIC COLȚEAII
BSPITALUL CLINIC DE NEFROLOGIE DR. CAROL DAVILAmonospe- cialitate III
BSC POLICLINICO DI MONZA SRLIII
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚE OFTALMOLOGICE BUCUREȘTImono-
speciali-
tate III
BINSMC ALESSANDRESCU RUSESCU - SP. POLIZUII
BSPITALUL CLINIC DE COPII GR. ALEXANDRESCUI
BSPITALUL CLINIC DE ORTOPEDIE, TRAUMATOLOGIE ȘI TBC OSTEOARTICULAR FOIȘORmonospe- cialitate II
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚE BAGDASAR ARSENII
BSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ ''PROF. DR. AGRIPPA IONESCU''II
BSPITALUL CLINIC SFÂNTA MARIA BUCUREȘTIIII
BSpitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" București - Spital militar de campanie de nivel ROL2-COVID-19, amplasat în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie "Ana Aslan"I Spitalul Municipal "Sf. Ierarh Dr. Luca" OneștiToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Municipal «Sf. Ierarh dr. Luca» Onești - cazuri grave și critice
BCSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BACĂUISpitalul Municipal «Sf. Ierarh dr. Luca» Onești
BCSPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ MOINEȘTIIII
BCSPITALUL MUNICIPAL SF. IERARH DR. LUCA ONEȘTII
BCSPITALUL PROF DR EDUARD APETREI BUHUȘIII
BCSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BACĂUIII
BCSPITALUL IOAN LASCAR COMĂNEȘTIIII
BCSC ELITYS CARE SRLIII
BHSPITALUL CLINIC JUD. DE URGENȚĂ ORADEAISpitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" OradeaSpitalul Clinic Municipal "Dr.Gavril Curteanu" OradeaSpitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea
BHSPITALUL CLINIC MUNICIPAL DR. GAVRIL CURTEANU ORADEAI
BHSPITALUL PELICAN ORADEAI
BHSPITALUL CLINIC DE RECUPERARE BĂILE FELIXIII
BHSPITALUL MUNICIPAL EP.NICOLAE POPOVICI BEIUȘII
BHSPITALUL MUNICIPAL DR.POP MIRCEA MARGHITAIII
BHSPITALUL MUNICIPAL SALONTAIII
BHSPITALUL ORĂȘENESC ȘTEIII
BNSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BISTRIȚAISpitalul Județean de Urgență BistrițaSpitalul Județean de Urgență BistrițaCentrul de Dializă "Diaverum" - tură suplimentară
BNSPITAL ORĂȘENESC "DR.GEORGE TRIFON" NĂSĂUDIIISpitalul Județean de Urgență Bistrița - cazuri grave și critice
BRSPITAL PSIHIATRIE " SF. PANTELIMON " BRĂILAIIISpitalul Județean de Urgență BrăilaSpitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" BrăilaCentrul de dializă Diaverum, Brăila - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Brăila - cazuri grave și critice
BRSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BRĂILAIII
BRSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRĂILAI
BTSPITALUL DE RECUPERARE "SF. GHEORGHE" BOTOȘANIIIISpitalul Județean de Urgență "Mavromati" BotoșaniSpitalul Județean de Urgență "Mavromati" BotoșaniToate centrele - tură suplimentară/distinctă
Spitalul Județean de Urgență Botoșani - cazuri grave și critice
BTSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ MAVROMATI BOTOȘANII
BTSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BOTOȘANIIII
BTSPITALUL MUNICIPAL DOROHOIIII
BVSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRAȘOVISpitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. A. I. Sbârcea» BrașovSpitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie BrașovToate centrele - tură suplimentară Centrul de dializă
Spitalul Municipal Făgăraș
Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov - Centrul de dializă - pacienți gravi și critici
SPITALUL GENERAL CF BRAȘOVIII
SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE DR. I A SBÂRCEA BRAȘOVI
SPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ REGINA MARIA BRAȘOVI
SPITALUL MUNICIPAL SĂCELEIII
SPITALUL ORĂȘENESC DR CT SPÂRCHEZ ZĂRNEȘTIII
SPITALUL CLINIC DE PSIHIATRIE SI NEUROLOGIE BRAȘOVII
SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE BRAȘOVII
SPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIEIII
SPITALUL MUNICIPAL FĂGĂRAȘII
SPITALUL MUNICIPAL CODLEAIII
CENTRUL MEDICAL MARIA SÂNPETRUIII
BZSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BUZĂUISpitalul Municipal Râmnicu Sărat Centrul de dializă Diaverum Buzău - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Buzău - cazuri grave și critice
BZSPITALUL MUNICIPAL RÂMNICU SĂRATIII
CJSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CLUJ-NAPOCAISpitalul Clinic Județean de Urgență Cluj- NapocaSpitalul Clinic Municipal Cluj- Napoca Spitalul de Boli Psihice Cronice BorșaToate centrele de dializă private
CJSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE CLUJ-NAPOCAII
CJSPITALUL CLINIC DE RECUPERARE CLUJ-NAPOCAIII
CJSPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEON DANIELLO, CLUJ-NAPOCAIISpitalul Municipal Cluj-Napoca pentru pacienții suspecți COVID-19 cu urgențe nefrologie și pacienții dializați cronic și acutizați
CJSPITALUL CLINIC MILITAR DE URGENȚĂ "DR. CONSTANTIN PAPILIAN" CLUJ-NAPOCAISpitalul Municipal OltenițaSpitalul de Psihiatrie SăpunariSecția de ATI/TI a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj- Napoca - hemodiafiltrare
CJINSTITUTUL REGIONAL DE GASTROENTEROLOGIE ȘI HEPATOLOGIE "PROF. DR. O. FODOR" CLUJ-NAPOCAIII
CJSPITALUL ORĂȘENESC HUEDINIII
CJSPITALUL MUNICIPAL CÂMPIA TURZIIIII
CJSPITALUL CLINIC MUNICIPAL CLUJ-NAPOCAI
CJSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII CLUJ- NAPOCAI
CJSPITALUL MUNICIPAL DEJIII
CLSPITALUL MUNICIPAL OLTENIȚAIIICentrul de dializă Diaverum
CLSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DR POMPEI SAMARIAN CĂLĂRAȘIIII
CSSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ REȘIȚAISpitalul Municipal de Urgență Caransebeș Centrul de dializă Avitum Reșița - tură suplimentară
Spitalul Județean Caraș-Severin - Reșița - pacienți gravi și critici
CSSPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ CARANSEBEȘI
CTSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ " SF. ANDREI" CONSTANȚAISpitalul Municipal MedgidiaSpitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Andrei"Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța - Centrul de dializă - pacienți gravi și critici
CTSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ " SF. ANDREI" CONSTANȚA - SECȚIA EXTERIOARĂ AGIGEAIII
CTSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE CONSTANȚAI
CTSPITALUL PNEUMOFTIZIOLOGIE CONSTANȚAII
CTSPITALUL MUNICIPAL MEDGIDIAII
CTSPITALUL MUNICIPAL MANGALIAII
CTSPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ "DR. ALEXANDRU GAFENCU " CONSTANȚAI
CVSPITALUL MUNICIPAL TÂRGU SECUIESCIIISpitalul Județean de Urgență "Fogolyan Kristof" Sfântu GheorgheSpitalul Municipal Târgu SecuiescCentrul de dializă Sfântu Gheorghe Avitum - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe - pacienți gravi și critici
CVSPITALUL DE RECUPERARE CARDIOVASCULARĂ "DR. BENEDEK GEZA" DIN COVASNAIII
CVSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ "DR. FOGOLYAN KRISTOF" DIN SFÂNTU GHEORGHEI
DBSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGOVIȘTEI
DBSPITALUL MUNICIPAL MORENIIII
DBSPITALUL ORĂȘENESC PUCIOASAIII
DBSPITALUL ORĂȘENESC GĂEȘTIIII
DJSPITALUL ORĂȘENESC "AȘEZĂMINTELE BRÂNCOVENEȘTI" DĂBULENIIIISpitalul Clinic Municipal Filantropia CraiovaSpitalul Orășenesc "Așezămintele Brâncovenești" DăbuleniToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova - pacienți gravi și critici
DJSPITALUL MUNICIPAL "PROF. DR. IRINEL POPESCU" BĂILEȘTIIII
DJSPITALUL CLINIC CF CRAIOVAIII
DJSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PNEUMOFTIZIOLOGIE "VICTOR BABEȘ" CRAIOVAII
DJSPITALUL CLINIC DE NEUROPSIHIATRIE CRAIOVAIIISpitalul de Neuropsihiatrie Craiova
DJSPITALUL CLINIC MUNICIPAL FILANTROPIA CRAIOVAIII
DJSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE LEAMNAIII
DJSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ CRAIOVAI
GJSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU JIUISpitalul de Urgență Târgu CărbuneștiSpitalul de Urgență Târgu CărbuneștiToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu - cazuri grave și critice
GJSPITALUL DE URGENȚĂ TÂRGU CĂRBUNEȘTII
GJSPITALUL MUNICIPAL MOTRUIII
GJSPITALUL ORĂȘENESC ROVINARIIII
GJSPITALUL ORĂȘENESC NOVACIIII
GJSPITALUL ORĂȘENESC TURCENIIII
GJSPITALUL ORĂȘENESC BUMBEȘTI-JIUIII
GJSPITALUL DE PNEUMOLOGIE T.V. RUNCUIII
GLSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ "SF. APOSTOL ANDREI " GALAȚIISpitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Buna Vestire" GalațiSpitalul de Psihiatrie GalațiCentrul de dializă Diaverum, Galați - tură suplimentară
Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Galați - pacienți critici și gravi
GLSPITALUL MUNICIPAL "ANTON CINCU" TECUCIIII
GLSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE GALAȚIIII
GLSPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ "DR. ARISTIDE SERFIOTI" GALAȚII
GLSPITALUL GENERAL CĂI FERATE GALAȚIIII
GLSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII "SF. IOAN"" GALAȚII
GLSPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE "BUNA VESTIRE" GALAȚIIISpitalul Orășenesc Bolintin-Vale S.C. Fresenius Nefrocare România - S.R.L. - punct de lucru Giurgiu - tură suplimentară
Pacienți gravi și critici - Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila" București
GLSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE "SF.CUVIOASA PARASCHEVA" GALAȚIIII
GRSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ GIURGIUI
GRSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE IZVORUIII
GRS.C. QUALITY COMPAS S.R.L. - OBSERVAȚII * CONTRACT CU MEDIC DE BOLI INFECȚIOASEIII
GRSPITALUL ORĂȘENESC BOLINTIN-VALEIII
HDSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DEVAISpitalul Municipal LupeniSpitalul de Psihiatrie ZamToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Municipal «Dr. A. Simionescu» Hunedoara - cazuri grave și critice
HDSPITALUL MUNICIPAL DR. ALEXANDRU SIMIONESCU HUNEDOARAI
HDSPITALUL DE URGENȚĂ PETROȘANIIII
HDSPITALUL MUNICIPAL ORĂȘTIEII
HDSPITALUL MUNICIPAL LUPENIIII
HDSPITALUL ORĂȘENESC HAȚEGIII
HDSPITALUL MUNICIPAL VULCANIII
HDSANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BRADIII
HDSANATORIUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE GEOAGIUIII
HDSPITALUL GENERAL C.F. SIMERIAII
HDSPITALUL DE PSIHIATRIE ZAMIII
HDSPITALUL MUNICIPAL BRADIII
HRSPITALUL MUNICIPAL ODORHEIU SECUIESCIISpitalul Municipal Odorheiu Secuiesc Toate centrele - tură suplimentară
Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc - centru dedicat
Spitalul Județean de Urgență Miercurea- Ciuc - cazuri grave și critice
HRSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ MIERCUREA-CIUCII
HRSPITALUL MUNICIPAL TOPLIȚAIII
HRSPITALUL MUNICIPAL GHEORGHENIIII
IFSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ILFOVIISpitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov vezi București
ILSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SLOBOZIAIISpitalul Județean de Urgență Slobozia S.C. Fresenius Nephrocare România - S.R.L. - punct de lucru Slobozia - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Slobozia - cazuri grave și critice
ILSPITALUL MUNICIPAL ANGHEL SALIGNY FETEȘTIIIISpitalul Municipal "Anghel Saligny" Fetești
ILSPITALUL MUNICIPAL URZICENIIII
ILSPITALUL ORĂȘENESC ȚĂNDĂREIIII
ISSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ "PROF. DR. N. OBLU" IAȘIISpitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Elena Doamna" IașiInstitutul de Psihiatrie SocolaSpitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» - centru de dializă dedicat COVID- 19
S.C. Fresenius Nephrocare România - S.R.L. - punct de lucru Iași - tură suplimentară
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii «Sf. Maria» Iași - stația de hemodializă
S.C. Nefrocare MS - S.R.L. cu punctul de lucru în Iași
S.C. Vital Medical Center Memory - S.R.L. Iași - centru de dializă
ISSPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ PAȘCANII
ISSPITALUL CLINIC DE RECUPERARE IAȘIII
ISSPITALUL CLINIC C.F. IAȘIIII
ISSPITALUL GENERAL C.F. PAȘCANIIII
ISSPITALUL CLINIC MILITAR DE URGENȚĂ "DR. IACOB CZIHAC"III
ISSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE "SFÂNTA PARASCHEVA" IAȘIIISpitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni Grajduri
ISSPITAL CLINIC DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE "ELENA DOAMNA"III
ISSPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE IAȘIII
ISSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII "SF. MARIA" IAȘIII
ISSPITALUL DE PSIHIATRIE ȘI PENTRU MĂSURI DE SIGURANȚĂ PĂDURENI GRAJDURIIII
ISSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚE SF. SPIRIDON IAȘII
ISSPITALUL ORĂȘENESC HÂRLĂUIII
MHSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DROBETA-TURNU SEVERINIISpitalul Municipal Orșova Toate centrele de dializă - tură suplimentară
MHSPITALUL MUNICIPAL ORȘOVAIII
MHSPITALUL ORĂȘENESC BAIA DE ARAMĂIIISpitalul Orășenesc Baia de AramăSpitalul de Boli infecțioase și PsihiatrieSpitalul Județean de Urgență Drobeta- Turnu Severin - cazuri grave și critice
Toate centrele de dializă - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Baia Mare - cazuri grave și critice
MMSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ "DR. CONSTANTIN OPRIȘ" BAIA MAREISpitalul Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare
MMSPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PSIHIATRIE BAIA MAREIII
MMSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE "DR. NICOLAE RUSDEA" BAIA MAREIIISpitalul de Pneumoftiziolo- gie "Dr. Nicolae Rușdea" Baia Mare
MMSPITALUL MUNICIPAL SIGHETU MARMAȚIEIIII
MSSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU MUREȘISpitalul Clinic Județean de Urgență Târgu MureșSpitalul Clinic Județean MureșToate centrele de dializă - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș - cazuri grave și critice
MSSPITALUL MUNICIPAL SIGHIȘOARA - COMPARTIMENT PNEUMOLOGIEII
MSCLINICA BOLI INFECȚIOASE I TÂRGU MUREȘII
MSSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN MUREȘISpitalul Clinic Județean Mureș
MSSPITALUL MUNICIPAL DR. GH. MARINESCU TÂRNĂVENIIII
MSINSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE TÂRGU MUREȘII
MSSPITALUL MUNICIPAL "DR. EUGEN NICOARĂ" REGHINII
MSSPITALUL MUNICIPAL DR. VALERIU RUSSU LUDUȘIII
NTSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE BISERICANIIIISpitalul Județean de Urgență Piatra- NeamțSpitalul Județean de Urgență Piatra- NeamțToate centrele de dializă - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț - pacienți gravi și critici
NTSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PIATRA-NEAMȚI
OTSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SLATINAISpitalul Municipal CaracalSpitalul Municipal CaracalToate centrele - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Olt - cazuri grave și critice
OTSPITALUL MUNICIPAL CARACALI
OTSPITALUL ORĂȘENESC CORABIAIII
OTSPITALUL ORĂȘENESC BALȘIII
PHSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PLOIEȘTIISpitalul Obstetrică Ginecologie PloieștiSpitalul de Psihiatrie VoilaToate centrele de dializă - tură suplimentară distinctă
Spitalul Clinic Județean de Urgență Ploiești - cazuri grave și critice
PHSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE DRAJNAIII
PHDENTIRAD HOSPITAL S.R.L.III
PHSPITALUL DE BOLI PULMONARE BREAZAIII
PHSC PATRIK MEDICAL CENTER S.R.L.III
PHSPITALUL GENERAL CF PLOIEȘTIIIISpitalul Municipal Câmpina
PHSPITALUL DE PSIHIATRIE VOILAIII
PHSPITALUL MUNICIPAL CÂMPINAIII
PHS.C. SFÂNTA SOFIA HOSPITAL MED S.R.LIII
PHSPITALUL ORĂȘENESC BĂICOIIII
SBSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIEIIISpitalul Clinic Județean de Urgență SibiuSpitalul Clinic de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" SibiuToate centrele de dializă - tură suplimentară distinctă
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
SBSPITALUL ORĂȘENESC CISNĂDIEIII
SBSPITALUL CLINIC DE PEDIATRIE SIBIUI
SBSPITALUL MILITAR DE URGENȚĂ "DR. ALEXANDRU AUGUSTIN"III
SBSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SIBIUI
SBSPITALUL MUNICIPAL MEDIAȘI
SBSPITALUL GENERAL CF SIBIUIII
SJSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ZALĂUISpitalul Clinic Județean de Urgență ZalăuSpitalul Clinic Județean de Urgență ZalăuNefromed Sălaj - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Zalău - cazuri critice și grave
SJSPITALUL ORĂȘENESC "PROF. DR. IOAN PUSCAS" ȘIMLEU SILVANIEIIIISpitalul Orășenesc "Prof. Ioan Pușcaș" Șimleu Silvaniei
SJSPITALUL ORĂȘENESC JIBOU DR. TRAIAN HERȚAIII
SĂLAJSPITALUL DE BOLI CRONICE CRASNAIII
SMSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SATU MAREISpitalul Municipal CareiSpitalul Municipal CareiS.C. Fresenius Nefrocare România - S.R.L. - punct de lucru Satu Mare - tură suplimentară/distinctă Spitalul Clinic Județean de Urgență Satu Mare - cazuri grave și critice
SMSPITALUL MUNICIPAL CAREIIII
SMSPITALUL ORĂȘENESC NEGREȘTI-OAȘIII
SMSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE SATU MAREIII
SVSPITALUL ORĂȘENESC GURA HUMORULUIIIISpitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava Toate centrele - tură suplimentară (la nevoie)
Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava
Secția de dializă - centru dedicat - cazuri grave și critice
SVSPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEIIII
SVSPITALUL MUNICIPAL CÂMPULUNG MOLDOVENESCIII
SVSPITALUL MUNICIPAL "SF. DOCTORI COSMA ȘI DAMIAN" RĂDĂUȚIIII
SVSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ "SF. IOAN CEL NOU" SUCEAVAI
SVSPITALUL DE BOLI CRONICE SIRETIII
TLSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TULCEAISpitalul Municipal Medgidia S.C. Fresenius Nephrocare România - S.R.L. - punct de lucru Tulcea - tură suplimentară
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța - cazuri grave și critice
TMSPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ
,,P.BRÂNZEU"TIMIȘOARA
IMaternitatea Bega Timișoara Toate centrele - tură suplimentară distinctă
Spitalul Județean de Urgență Timișoara - cazuri grave și critice
TMSPITALUL CLINIC MUNICIPAL DE URGENȚĂ TIMIȘOARAI
TMSPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PNEUMOLOGIE ,,V.BABEȘ"TIMIȘOARAI
TMSPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII "L.ȚURCANU" TIMIȘOARAI
TMSPITALUL CLINIC CF TIMIȘOARAIII
TMINSTITUTUL DE BOLI CARDIVASCULARE TIMIȘOARAII
TMMATERNITATEA BEGAII
TMSPITALUL MUNICIPAL ,,TEODOR ANDREI" LUGOJIII
TMSPITALUL ORĂȘENESC DETAIII
TMSPITALUL ORĂȘENESC SÂNNICOLAU MAREIII
TMSPITALUL ORĂȘENESC FĂGETIII
TRSPITALUL MUNICIPAL CARITAS ROȘIORI DE VEDEIISpitalul Caritas Roșiori de Vede Toate centrele - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Alexandria - cazuri grave și critice
TRSPITALUL MUNICIPAL TURNU MĂGURELEIII
VLSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ VÂLCEAI Spitalul Județean de Urgență Vâlcea Spital Psihiatrie DragoeștiS.C. Fresenius Nefrocare România - S.R.L. - punct de lucru Râmnicu Vâlcea - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Vâlcea - cazuri grave și critice
VLSPITALUL MUNICIPAL DRĂGĂȘANIIII
VLSPITALUL ORĂȘENESC HOREZUIII
VLSPITALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE CONSTANTIN ANASTASATU MIHĂEȘTIIII
VLSPITAL ORĂȘENESC BREZOIIII
VNSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ "SF. PANTELIMON" FOCȘANI- JUDEȚ VRANCEAISpitalul Municipal Adjud Centrul de dializă Diaverum Focșani - tură suplimentară
Spitalul Județean de Urgență Focșani - cazuri grave și critice
VNSPITALUL MUNICIPAL ADJUD- JUDEȚ VRANCEAIII
VSSPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ VASLUIISpitalul Municipal de Urgență "Elena Beldiman" BârladSpitalul Municipal de Urgență "Elena Beldiman" BârladSpitalul Municipal de Urgență "Elena Beldiman" Bârlad - Centrul de hemodializă Nefromed Dialysis Center Bârlad -
VSSPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ "ELENA BELDIMAN" BÂRLADI
VSSPITALUL MUNICIPAL "DIMITRIE CASTROIAN" HUȘIII
Listă întocmită conform datelor raportate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București la data de 19.03.2021

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG