Linkuri accesibilitate

Moscova: Număr record de cazuri noi de COVID-19| Loterii pentru rușii care se vaccinează


Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele zile mai ales la Moscova
Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele zile mai ales la Moscova

Duminică, Rusia a înregistrat o altă creștere accentuată a cazurilor noi de COVID-19, la o zi după ce primarul Moscovei le-a spus locuitorilor din capitala Rusiei să-și ia vacanță săptămâna viitoare pentru a ajuta astfel la stoparea răspândirii virusului, potrivit Radio Free Europe Rusia.

În 13 iunie, Rusia a raportat 14.723 de noi cazuri COVID-19, dintre care 7.704 de cazuri au fost înregistrate la Moscova. Acesta este cel mai mare număr de cazuri naționale raportate într-o singură zi începând cu 13 februarie. Datele oficiale arată că 357 de persoane au murit din cauza coronavisului, iar numărul total de morți de la începutul pandemiei a ajuns la 126.430.

Cu toate acestea, Agenția federală de statistică a ținut un bilanț separat și a declarat că Rusia a înregistrat aproximativ 270.000 de decese legate de COVID-19 între aprilie 2020 și aprilie 2021, adică un număr dublu.

Sâmbătă, 12 iunie, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 restaurantele, barurile și locurile similare din oraș ar putea să nu servească clienții după ora 23:00. până cel puțin pe 20 iunie.

Rușii din Moscova care se vaccinează pot participa la o loterie

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat, duminică, într-un comunicat, că persoanele care vor fi vaccinate în următoarea perioadă vor participa la o loterie prin care pot câştiga o maşină, relatează AFP.

„În perioada 14 iunie – 11 iulie, cetăţenii care vor face prima dată vaccinul împotriva covid-19 vor putea participa la o loterie pentru a câştiga o maşină”, a precizat Sobianin.

În fiecare săptămână, vor fi puse în joc cinci automobile, fiecare în valoare de aproximativ 11.500 de euro.

„Însă, bineînţeles că principalul câştig pentru cei care se vor vaccina nu poate fi comparat cu nicio maşină. Este sănătatea lor şi echilibrul spiritual”, a adăugat primarul.

Autorităţile din regiunea Moscova au anunţat şi ele o loterie, însă potenţialul câştig în acest caz este un apartament pentru cei care se vaccinează pentru prima dată în perioada 15-25 iunie.

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 înregistrate în Rusia a crescut în ultimele zile
Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 înregistrate în Rusia a crescut în ultimele zile

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG