Linkuri accesibilitate

Epoca Elțîn, în fotografii

La trei decenii după ce Boris Elțîn a fost învestit președinte al Rusiei, imaginile realizate de fotografii săi personali oferă o privire fascinantă asupra președinției Elțin și a Rusiei anilor '90.

Aceste imagini au fost realizate de fotografii oficiali ai lui Elțîn în perioada 10 iulie 1991, ziua în care a început președinția Elțîn, și până pe 31 decembrie 1999, când Elțîn a predat puterea lui Vladimir Putin. Fotografiile sunt doar câteva dintre miile de imagini deținute în arhiva Centrului prezidențial Boris Elțîn, un muzeu și centru cultural deschis la Ekaterinburg în 2015.

16x9 Image

Dora Vulcan

Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG