Linkuri accesibilitate

Prima zi de școală începe cu prezența fizică în al doilea an de pandemie

Noul an şcolar 2021 - 2022 a început luni, cu prezenţă fizică la cursuri în majoritatea unităţilor de învăţământ din România, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.
Aproximativ 3 milioane de elevi s-au întors de luni în bănci, însă peste 7.000 de elevi au început școala online, cel puțin pentru prima săptămână. O creștere a numărului de infecții ar putea închide din nou școlile în localitățile în care incidența va depăși 6 la mie.
Anul şcolar 2021 - 2022 va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre.
În școli se va asigura respectarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi circuite clare de acces în sălile de clasă.
În contextul pandemiei de coronavirus, începând de luni este demarată campania de vaccinare anti-COVID în învăţământul preuniversitar şi cel universitar.
Conform ultimei raportări a Ministerului Educaţiei, până în prezent 193.430 de angajaţi din totalul de 317.531 din sistemul naţional de învăţământ s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%.





Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG