Linkuri accesibilitate

Arhiva Europei Libere: Alexandru Andrieș despre Bob Dylan


Coperta casetei audio cu albumul „Negru/alb. 16 cântece de Bob Dylan în limba română”, lansat de Alexandru Andrieș în 1999.

În ziua de 24 mai 2011, când viitorul, pe atunci, laureat al Premiului Nobel pentru literatură Bob Dylan împlinea 70 de ani, Radio Europa Liberă a difuzat un interviu cu poetul și muzicianul Alexandru Andrieș, în care acesta a vorbit ce a însemnat pentru el faimosul interpret american. În 1999, Andrieș a lansat albumul „Negru/Alb. 16 cântece de Bob Dylan în limba română”), despre care a vorbit în interviul realizat de Lucian Ştefănescu.

Arhiva Europei Libere: Alexandru Andrieș despre Bob Dylan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:10:30 0:00

Alexandru Andrieș: „Nu m-aș fi gândit niciodată că o să ajung să fac muzică și să scot discuri, și cei care sînt de „vină” [pentru asta] sînt The Beatles si Dylan. Au apărut în peisajul meu muzical cam în aceeași perioadă, 1963-1964. Beatles și Dylan, foarte importanți pentru tot ce înseamnă azi muzică, aduceau atunci o libertate cu totul specială – Beatles-ii aveau o explozie absolut incredibilă de ingeniozitate în muzică în special, și în felul total neconvențional în care își compuneau cântecele, dar stăteau evident mult mai slab la texte față de Dylan, care aducea o libertate cu totul specială în poezia, în cuvintele cântecelor sale.”

[...]

XS
SM
MD
LG