Linkuri accesibilitate

Accident grav în Capitală. O maşină de poliţie a lovit două fete. Una dintre ele a murit


O autospecială de poliție a lovit două minore care erau angajate în traversarea străzii în momentul impactului.

Un grav accident de ciruculație a avut loc, joi, în Capitală, când o mașină de poliție a lovit două fete care traversau strada în Sectorul 1. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit.

Cealaltă fată, în vârstă de 11 ani, a suferit multiple traumatisme și a fost dusă la spital.

Poliția Capitalei a transmis că accidentul a avut loc în jurul orei 13.30, iar autospeciala implicată ar fi avut în funcțiune semnalele luminoase. Minorele erau angajate în traversarea străzii în momentul impactului.

Cercetările privind acest caz au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul rutier, după cum precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca. Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost verificat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Reprezentanţii ISU Bucureşi au precizat că la faţa locului au fost direcţionate trei ambulanţe SMURD.

Pentru o fată de 13 ani au fost aplicate manevre de resuscitare, însă victima nu a putut fi salvată, fiind declarat decesul. Cea de-a doua victimă, o fată de aproximativ 11 ani, a suferit numeroase traumatisme, dar este în viaţă, fiind transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Acesta s fost audiat, la fel şi martorii accidentului.

„Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”, a spus Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliției.

În cadrul anchetei se va stabili tipul misiunii pe care o derula poliţistul, dar şi viteza cu care rula la momentul producerii accidentului.

Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.

Premierul Nicolae Ciucă cere anchetă rapidă

Cu privire la acest accident a reacționat și premierul Nicolae Ciucă, care a spus că i-a cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta are loc rapid.

„Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol. I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a declarat premierul.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

 Locuitori din regiunea Nikolaev povestesc despre „cruzimea” ocupanților ruși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00
XS
SM
MD
LG