Linkuri accesibilitate

În centrul comercial se aflau cel puțin 1000 de persoane.
În centrul comercial se aflau cel puțin 1000 de persoane.

Războiul din Ucraina | Atac cu rachete asupra unui mall aglomerat din Kremenciug, centrul țării. 11 persoane au murit. 58 de răniți

Rusia nu a putut să-și plătească duminică datoriile externe, fiind astfel primul său default extern din 1918 încoace. Volodimir Zelenski a cerut ajutorul țărilor G7 ca războiul să fie încheiat până la venirea iernii.

Principalele informații ale zilei

07:39 27.6.2022

Joe Biden a condamnat atacul asupra Kievului: O barbarie dezgustătoare

Președintele american Joe Biden a calificat drept „barbarie dezgustătoare” atacul Rusiei cu rachete asupra Kievului, înainte de începerea summitului Grupului celor Șapte (G7).

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iuri Ignat, a declarat că rușii au lansat rachetele din avioane de război deasupra Mării Caspice, la peste 1.500 de kilometri distanță.

Atacul cu rachete a lovit cel puțin două clădiri rezidențiale din Kiev, ucigând o persoană și rănind alte șase, inclusiv o fetiță de 7 ani și mama ei, a declarat primarul Vitali Klitschko.

Loviturile din 26 iunie - primele care au vizat capitala ucraineană în ultimele trei săptămâni - au avariat și o grădiniță din apropiere. O altă lovitură de rachetă a lovit orașul Cherkasî, la sud-est de Kiev, care până acum nu fusese atacat.

XS
SM
MD
LG