Linkuri accesibilitate

În centrul comercial se aflau cel puțin 1000 de persoane.
În centrul comercial se aflau cel puțin 1000 de persoane.

Războiul din Ucraina | Atac cu rachete asupra unui mall aglomerat din Kremenciug, centrul țării. 11 persoane au murit. 58 de răniți

Rusia nu a putut să-și plătească duminică datoriile externe, fiind astfel primul său default extern din 1918 încoace. Volodimir Zelenski a cerut ajutorul țărilor G7 ca războiul să fie încheiat până la venirea iernii.

Principalele informații ale zilei

17:48 27.6.2022

Atac rusesc cu rachete asupra unui centru comercial aglomerat din Kremenciug, în estul Ucrainei

Un atac rusesc cu rachete a fost dat luni asupra unui centru comercial din Kremenciug, un oraș din centrul Ucrainei aflat pe malul râului Nipru. Cel puțin 2 persoane au murit și 20 au fost rănite, dar operațiunea de salvare este încă în desfășurare

Președintele Volodimir Zelenski a spus că peste 1.000 de civili se aflau în centrul comercial în momentul atacului, iar acesta a fost incendiat în urma atacului cu rachete.

Corespondentul pentru The Economist, Oliver Carroll, relatează „scene de groază”, citând un bărbat care vorbea la telefon care a spus că oamenii sunt în clădire și pereții încep să cadă.

20:18 27.6.2022

Obuzele rusești din Harkov au ucis patru persoane

Guvernatorul regiunii Harkov a spus că bombardamentele rusești au ucis luni patru persoane și au rănit 19.

Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina și este situat în nord-estul țării.

20:24 27.6.2022

 Cel puțin zece persoane ucise în atacul de la Kremenciug

Racheta rusă care a lovit un centru comercial aglomerat din orașul Kremenciug, oraș din centrul Ucrainei, a ucis cel puțin 10 persoane și a rănit 40, a declarat un înalt oficial ucrainean.

Kirilo Timoșenko, șeful adjunct al biroului prezidențial, a declarat că o operațiune de salvare este în desfășurare și nouă dintre răniți sunt în stare gravă.

Dmitri Lunin, guvernatorul regiunii Poltava, a declarat că zece persoane au fost ucise în urma exploziei, un număr despre care a spus că ar putea crește pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații.

Kremenciug este locul celei mai mari rafinării de petrol din Ucraina și se află pe malul râului Nipru.

Orașul servește drept centru administrativ al districtului Kremenciug din regiunea Poltava.

20:44 27.6.2022

Premierul Marii Britanii a condamnat atacul de la Kremenciug

Premierul Marii Britanii Boris Johnson a condamnat atacul de la Kremenciug, într-o declarație făcută la reuniunea G7 a liderilor mondiali din Bavaria.

„Acest atac îngrozitor a arătat încă o dată profunzimea cruzimii și barbariei în care se va scufunda liderul rus. Încă o dată gândurile noastre sunt la familiile victimelor nevinovate din Ucraina. Putin trebuie să realizeze că comportamentul său nu va face altceva decât să întărească hotărârea Marii Britanii și a oricărei alte țări din G7 de a fi alături de Ucraina atâta timp cât este nevoie.”

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG