Linkuri accesibilitate

Galerie FOTO | Inundațiile din Pakistan, sute de morți și mii de case distruse. „O catastrofă climatică gravă!”

În Pakistan, sudul Asiei, ploile puternice și inundațiile au provocat moartea a cel puțin 1.033 de persoane, dintre care 348 de copii, de la jumătatea lunii iunie până acum, au anunțat autoritățile duminică.

Ministrul Pakistanului pentru Schimbări Climatice, Sherry Rehman, a spus că inundațiile nu „au precedent” și că reprezintă „o catastrofă climatică gravă”. Autoritățile, citate de The Guardian, spun că aceste inundații sunt cele mai grave din ultimii 60 de ani.

„Pakistanul trece prin cel de-al 8-lea ciclu musonic, în timp ce, în mod normal, țara are doar trei sau patru cicluri de ploi”, a declarat Rehman.

Cel puțin 33 de milioane de persoane, 15% din populația țării, au fost afectate de dezastru, notează CNN. Peste 1.500 de persoane au fost rănite, peste 220.000 de case au fost distruse total, iar altele 500.000 parțial. Mai mult, peste 800.000 de hectare de teren agricol au fost afectate de inundații.

Implicarea armatei a fost autorizată pentru a ajuta la operațiunile de ajutorare și de salvare în zonele afectate de inundații, a precizat vineri Ministerul de Interne al țării într-un comunicat.


16x9 Image

Ionuț Teoderașcu

A studiat Jurnalismul la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” de la Iași și Fotografia Documentară la Universitatea Westminster din Londra. A expus lucrări fotografice în România și în Marea Britanie, iar din 2020 povestește (vizual) despre satul românesc în newsletterul „De la sat”. Este social media editor la Europa Liberă. 

XS
SM
MD
LG