Linkuri accesibilitate

Perete cu mesaj pictat în culorile steagului ucrainean
Perete cu mesaj pictat în culorile steagului ucrainean

Război în Ucraina | Putin ordonă guvernului să preia controlul asupra centralei de la Zaporojie. Kasparov: Rusia este o dictatură fascistă

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat miercuri legea prin care anexarea a patru regiuni ucrainene, contestată vehement de comunitatea internațională, devine oficială. În același timp, armata ucraineană preț controlul în numeroase localități din aceste zone.

Principalele evenimente:

20:10 4.10.2022

Miss Crimeea, amendată pentru că a interpretat un cântec popular ucrainean. Prietena ei, condamnată la 10 zile de închisoare

Două femei din Crimeea anexată de Rusia, printre care Miss Crimeea, au fost găsite vinovate de discreditarea armatei ruse, pentru că au cântat un cântec popular ucrainean într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, au declarat autoritățile locale, citate de The Guardian.

Olga Valeieva, care a câștigat concursul de frumusețe Miss Crimeea 2022, și o prietenă au interpretat cântecul Chervona Kalyna pe un balcon, iar videoclipul a fost postat pe Instagram, urmând să fie șters peste 24 de ore.

Valeieva a fost amendată cu 40.000 de ruble (590 de lire sterline), iar prietena ei a fost condamnată la 10 zile de închisoare.

XS
SM
MD
LG