Linkuri accesibilitate

România suplimentează asistența de urgență acordată Turciei. O nouă echipă se alătură eforturilor de salvare


România trimite a doua echipă de salvare în cadrul sprijinului internațional acordat Turciei, țară aflată în situație de urgență umanitară în urma cutremurelor de luni.
România trimite a doua echipă de salvare în cadrul sprijinului internațional acordat Turciei, țară aflată în situație de urgență umanitară în urma cutremurelor de luni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis miercuri suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Republica Turcia. Este vorba despre o nouă echipă RO-USAR, specializată în căutare și salvarea a victimelor făcute de dezastre .

Hotărârea prevede și scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru folosirea acestora de echipa de căutare salvare urbană care se află deja în misiune pe teritoriul Turciei, ca parte a efortului internațional de asistență umanitară.

Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, la misiune vor participa 2 medici și 2 asistenți din cadrul SMURD București, 4 specialiști în căutarea victimelor cu ajutorul câinilor precum și 2 ofițeri de legătură.

România a trimis, luni, Turciei trei aeronave cu 60 de salvatori
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:29 0:00

Prima echipă românească de salvare, formată din 58 de persoane și câini antrenați se află deja în Turcia și a reușit să salveze doi oameni prinși sub ruinele unei clădiri prăbușite.

Potrivit unei informări a Ministerului Apărării Naționale, trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române realizează miercuri misiuni aeriene spre Turcia, în sprijinul populaţiei grav afectate de cutremure.

Aeronavele transportă o echipă de salvare, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi provizii de strictă necesitate.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG