Linkuri accesibilitate

Ciprian Ciucu demisionează de la șefia PNL București. Lupta pentru Capitală e deschisă


Ciprian Ciucu a motivat demisia din fruntea PNLȘ București prin faptul că are nevoie de timp pentru a se putea ocupa de numeroasele proiecte pe care le-a început pentru Sectorul 6.
Ciprian Ciucu a motivat demisia din fruntea PNLȘ București prin faptul că are nevoie de timp pentru a se putea ocupa de numeroasele proiecte pe care le-a început pentru Sectorul 6.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat marți că a demisionat de la șefia PNL București, cea mai mare filială a partidului.

„Mi-am depus astăzi demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti. Unicul motiv pentru care am luat această decizie este timpul. În acest context, Sectorul 6 are mult mai mare nevoie de mine, iar eu am nevoie de timp pentru a mă ocupa de numeroasele proiecte pe care le-am început”, a scris Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 6 a spus că unele proiecte sunt finalizate, dar altele sunt altele sunt în derulare. „Pentru a le vedea devenite realitate este nevoie ca tot timpul şi energia mea să le dedic oamenilor din Sectorul 6".

El le urează succes colegilor din PNL Bucureşti, colegilor din Consiliul General şi le transmite că toate proiectele „pot fi duse la îndeplinire cu dedicare şi seriozitate".

„De astăzi înainte pentru mine va fi şi mai multă administraţie, dar şi mai puţină politică", precizează Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu a fost ales președinte al PNL București pe 24 iulie 2021, învingând-o în alegeri pe Violeta Alexandru, care ulterior a plecat din PNL pentru a fonda, alături de Ludovic Orban, Forța Dreptei.

La precedentele alegeri în PNL, fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, a declarat că a încheiat un protocol pentru susținerea reciprocă pentru funcțiile în partid, dar la numai o zi Ciprian Ciucu a încălcat protocolul.

Demisia lui Ciprian Ciucu vine în contextul în care, în calitatea de șef al PNL București, cel mai probabil ar fi fost în postura de candidat PNL la Primăria Capitalei.

Prin demisie, Ciucu lasă locul liber pentru candidatura la Primăria Capitalei. Actualul primar Nicușor Dan nu se mai bucură de încrederea bucureștenilor și este puțin probabil să mai fie susținut de PNL în bătălia electorală din 2024.

Potrivit sondajelor, singurul politician cu șanse de victorie în acest moment este ministrul PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și fost primar general, Gabriela Firea.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG