Linkuri accesibilitate

Germania va crește producția de muniție pentru a sprijini Ucraina


Germania va intensifica producția de muniție și se va asigura că are suficiente piese de schimb și capacitate de reparații în industria sa de apărare pentru a sprijini mai bine Ucraina, a declarat miercuri cancelarul Olaf Scholz după o întâlnire cu premierul leton Krišjānis Kariņš.

„Sprijinirea Ucrainei timp de un an ne-a adus, de asemenea, cunoștințele care ne permit să ne asigurăm că există și o aprovizionare suficientă, cu piese de schimb, că am creat capacități de reparații pentru armele folosite în război, în locații din afara Ucraina”, a spus Olaf Scholz.

El a spus că se va asigura că producția de muniție se află într-un stadiu avansat, atât pentru armele cu care Germania s-a aprovizionat cât și pentru cele care provin din stocuri clasice și pentru cele care sunt disponibile în estul Europei.

Liderul german a promis vineri că va sprijini Ucraina „puternic și atât cât va fi necesar”, adăugând că ajutorul german pentru Ucraina, pentru sprijin financiar și umanitar, precum și pentru arme, a însumat până acum peste 14 miliarde de euro (12,4 miliarde de lire sterline).

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG