Linkuri accesibilitate

Simulare la Evaluarea Naţională. Patru elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă


Simularea Evaluării Naționale se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.
Simularea Evaluării Naționale se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Peste 90% din cei peste 177.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar curent au participat luni la prima probă a simulării examenului de Evaluare Naţională, cea de Limba şi lideratura română. Patru elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă.

Elevii au primit două subiecte cu mai multe cerințe. La primul subiect au avut un fragment din „Dansul ursului” de Ion D. Sîrbu. La cel de-al doilea, elevii au primit un fragment din „30 de ani în șa” al lui Felix Țopescu.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educaţiei.

Simularea continuă marţi, 21 martie, cu proba scrisă la matematică, şi se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei școli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale, precizează ministerul.

XS
SM
MD
LG