Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski: Capacitatea Ucrainei de a-și elibera teritoriile rămâne, chiar și după dezastrul de la Barajul Nova Kakhovka


Forțele ucrainene sunt pregătite pentru acțiuni pe front, în ciuda distrugerii barajului de la Kakhovka, a declarat președintele Volodimir Zelenski. 

Forțele ucrainene sunt pregătite pentru acțiuni ulterioare pe front, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în urma unei întâlniri cu liderii militari ucraineni pe 6 iunie, potrivit Interfax Ucraina.

Președintele Ucrainei spune că, potrivit rapoartelor serviciilor de informații, explozia de la baraj a fost intenționată, dar inamicul a acționat haotic, permițând inundarea propriilor echipamente.

„Explozia barajului nu a afectat capacitatea Ucrainei de a recupera propriile sale teritorii”, a scris Volodimir Zelenski pe canalul Telegram.

"Am analizat în detaliu situația de pe front și disponibilitatea forțelor noastre pentru acțiuni ulterioare. Pregătirea este maximă", a subliniat președintele.

De asemenea, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a spus că e încrezător că la summitul NATO care va avea loc în luna iulie la Vilnius (Lituania), Ucraina va primi garanții de securitate „puternice”.

"Avem nevoie de garanții [de securitate de la NATO] pe hârtie. Pentru ce? Pentru ca, peste șase luni sau într-un an, să nu înceapă vreunul dintre lideri să o narațiune cum că societatea lor obosește, economia este obosită, că nu ne pot acorda asistența corespunzătoare. Dacă începe o țară, a doua se va urma, a treia... zece țări – totul: coaliția anti-Putin va fi distrusă", a spus el la o conferință de presă la Kiev.

Altfel, a adăugat Volodimir Zelenski, dacă Ucraina nu are semnale cu privire la propria sa viitoare aderare la Alianță, atunci nu are sens ca Ucraina să participe la summitul de la Vilnius.

„Dacă înțelegem că nu ne așteaptă acolo și nimeni nu ne va da garanții pe hârtie, garanții legale, dacă nimeni nu ne dă asta, atunci de ce ne întâlnim? Cu ce scop? Pentru că atunci când mergem la summitul NATO de la Vilnius, este un semnal clar pentru societatea noastră că suntem văzuți acolo”, a spus el.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG