Linkuri accesibilitate

Volodimir Zelenski: Forțele ucrainene au ucis 21.000 de soldați Wagner și au rănit alți 80.000


Un mercenar Wagner pe o stradă din orașul Bahmut din estul Ucrainei, 27 mai 2023.
Un mercenar Wagner pe o stradă din orașul Bahmut din estul Ucrainei, 27 mai 2023.

Aproximativ 21.000 de mercenari Wagner au fost uciși și alți 80.000 au fost răniți de forțele ucrainene în războiul din estul Ucrainei, potrivit unui interviu acordat de președintele Volodimir Zelenski presei din Spania.

De altfel, premierul spaniol Pedro Sánchez a sosit sâmbătă dimineață la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele ucrainean, în prima zi a președinției Spaniei la Consiliul Uniunii Europene.

„Am vrut ca primul act al președinției spaniole a Consiliului UE să fie în Ucraina, împreună cu Zelenski”, a declarat Pedro Sánchez, pe Twitter, care se află la a treia vizită în Ucraina.

Cu această ocazie, mai multe redacții au publicat vineri interviuri cu președintele Zelenski.

Pentru El Mundo, Volodimir Zelenski a declarat că „trupele noastre au ucis 21.000 dintre și au rănit 80.000” de mercenari Wagner, în contextul în care a fost întrebat despre revolta armata a acestei grupări de mercenari și de marșul lor spre Moscova.

„Acestea sunt pierderi colosale, dar ne dau o idee despre cât de mari sunt astfel de grupuri în estul Ucrainei. Vestea bună este că am distrus cea mai motivată parte a efortului rusesc”, a mai spus el.

În ceea ce-l privește pe Vladimir Putin, el a spus că este „mai amenințat decât mine”. „Sunt mai mulți oameni care vor să îl omoare”, a mai spus Zelenski.

Europa Liberă România este pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG