Linkuri accesibilitate

Premierul Ungariei, primit la București de omologul său român, Marcel Ciolacu. Viktor Orbán: „Începutul unei frumoase prietenii”


Marcel Ciolacu l-a primit miercuri pe premierul maghiar la un prânz privat, la Bucureşti. Viktor Orbán se află într-o vizită privată în România, iar de la București va merge la Băile Tuşnad, pentru a participa sâmbătă la 32-a ediție a Universităţii de Vară de la Tuşnad.
Marcel Ciolacu l-a primit miercuri pe premierul maghiar la un prânz privat, la Bucureşti. Viktor Orbán se află într-o vizită privată în România, iar de la București va merge la Băile Tuşnad, pentru a participa sâmbătă la 32-a ediție a Universităţii de Vară de la Tuşnad.

Premierul român Marcel Ciolacu l-a primit miercuri pe premierul maghiar Viktor Orbán la un prânz privat care a avut loc la Bucureşti, transmit Guvernul României și Ungariei.

Cei doi şefi de guvern au avut o conversaţie informală despre afaceri bilaterale şi europene, transmite Guvernul Ungariei.

Viktor Orbán se află într-o vizită privată în România, iar de la București va merge la Băile Tuşnad, pentru a participa laa 32-a ediție a Universităţii de Vară de la Tuşnad, transmite Guvernul României.

Sâmbătă, premierul maghiar va susține un discurs la 11.45, arată programul evenimentelor.

„Acesta este începutul unei frumoase prietenii”, a scris Viktor Orbán pe pagina sa de Facebook, printr-o parafrază a unei replici celebre din filmul „Casablanca”.

„Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul ungar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință”, transmite Guvernul României.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări, spune Guvernul fără a numi acest proiect.

De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

„În perspectiva preluării Președinției Consiliului UE de către Ungaria în cursul anului viitor, a avut loc și un schimb de opinii între cei doi oficiali pe tema priorităților la nivel european.

În cadrul întâlnirii, premierul Ciolacu a evidențiat și importanța transmiterii de mesaje de susținere a solidarității și unității la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE și NATO pentru Ucraina în contextul agresiunii militare a Rusiei”, mai spune Guvernul.

Întâlnirea dintre premierul român și cel maghiar are loc la o lună după ce PSD și PNL au eliminat Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) de la guvernare.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG