Linkuri accesibilitate

Rusia a doborât două drone care se îndreptau spre capitală (primarul Moscovei)/ Numărul morților urcă la 9 în atacurile asupra Pokrovsk


Sistem de apărare aeriană instalat pe sediul Ministerului Apărării din Moscova.
Sistem de apărare aeriană instalat pe sediul Ministerului Apărării din Moscova.

Două drone de luptă ucrainene care se îndreptau spre Moscova au fost doborâte, au anunțat miercuri oficiali ruși, potrivit AFP. Este cel mai recent eveniment dintr-un val de atacuri cu drone care au vizat capitala Rusiei.

„A fost înregistrată încercarea a două drone de luptă de a zbura în oraș. Ambele au fost doborâte de apărarea aeriană", a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe Telegram.

El a spus că o dronă a fost doborâtă la periferia sudică a capitalei, în timp ce a doua a fost doborâtă în zona autostrăzii Minsk, la vest de capitală.

El a spus că serviciile de urgență sunt la fața locului.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nu au fost raportate victime sau pagube.

Atacurile sunt cel puțin al treilea atac în apropiere de Moscova în decurs de o săptămână, dronele ucrainene fiind doborâte duminică, în cartierul Podolsky de la periferia capitalei, și luni, în apropierea regiunii Kaluga.

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că a doborât șapte drone - tot lângă Kaluga, care se află la mai puțin de 200 de kilometri sud-vest de Moscova.

Pe 30 iulie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că „războiul" vine în Rusia, iar „centrele simbolice și bazele militare" devin ținte.

Dronele doborâte în apropierea Moscovei vin la o zi după ce Rusia a revendicat un atac cu rachete asupra orașului Pokrovsk din estul Ucrainei.

Actualizarile că în atacurile de la Poktovsk au murit nouă persoane și 82 au fost rănite.

Președintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de un atac țintit asupra lucrătorilor de salvare, pentru că a doua rachetă a lovit în timp ce paramedicii ucraineni începeau deja lucrările de salvare.

Un purtător de cuvânt al autorității de apărare civilă a Ucrainei a declarat marți că, de la începutul războiului, cel puțin 78 de lucrători din domeniul apărării civile au fost uciși de atacurile rusești în timpul acțiunilor de salvare.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG