Linkuri accesibilitate

Un bebeluş şi un copil de 12 ani, uciși în bombardamentele de duminică din Herson 


Hersonul este una din cele patru regiuni vizate frecvent de bombardamentele ruse.

Șapte persoane au fost ucise, duminică, într-un bombardament în regiunea Herson din sudul Ucrainei, a anunţat guvernul de la Kiev, citat de Reuters. Printre cei șapte, din Şiroka Balka și Stanislav, se numără și un bebeluș de 23 de zile și un copil de 12 ani care a murit la spital.

Hersonul este una dintre regiunile vizate frecvent de atacurile aeriene ruse, fiind una din zonele revendicate de Moscova, dar deținute, în prezent, de armata ucraineană.

Datele statistice făcute publice dumincă de către justiția ucraineană arată că, de la începutul războiului, cel puţin 500 de copii au fost ucişi și alți 1.100 răniţi.

Numărul de victime minore este colectat într-un demers prin care justiția ucraineană îl poate folosi pentru a-i acuza pe militarii ruși de crime de război.

Atacul asupra Hersonului vine pe fondul avansului înregistrat de forțele armate ucrainene în contraofensiva lor din regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei.

Rezultatele de pe front sunt consemnate într-un raport al Institutului american pentru studiul războiului (ISW). Fotografiile surprinse de satelit și analizate de americani arată că ucrainenii au ajuns la periferia nordică a satului Robotîne, care se află la în jur de 10 km sud de oraşul Orihiv.

În aceleași documente, se mai arată că există informații despre intensificarea atacurilor ruşilor în apropiere de Kupiansk, în regiunea Harkiv.

Informațiile au fost cconfirmate și de ministerul britanic al Apărării care a subliniat că Rusia trimite mai multe trupe la Zaporojie, în contextul presiunii ucrainene.

Situația este similară cu desfăşurarea de trupe în apropierea ţărmului de est al fluviului Nipru, unde se înregistrează tot mai multe atacuri amfibii ucrainene.


  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG