Linkuri accesibilitate

Galerie foto | Explozii la Crevedia: 46 de răniți, morți, 3.000 de persoane evacuate

Două explozii au avut loc sâmbătă seară în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, la o stație GPL care funcționa deși nu avea autorizație ISU. Cel puțin 33 de persoane au fost rănite, una a murit și două au fost date dispărute.

Prima explozie a avut loc în jurul orei 19.00, când mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență au plecat la fața locului. Pompierii au intervenit inclusiv cu roboți de stingere.

Șapte persoane au fost rănite în urma deflagrației. După ce zeci de pompieri au ajuns la stația în flăcări, o a doua explozie a avut loc, fiind răniți 26 de pompieri.

Cel puțin o persoană au murit și alte două erau date dispărute la ora redactării acestei știri. Răniții au suferit arsuri și, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, managerii de spitale din țară au fost contactați pentru transferul acestora.

La nivelul Ministerului de Interne a fost constituită o celulă de criză, la care participa sâmbătă seară și premierul Marcel Ciolacu.

Peste 3.000 de persoane ce locuiesc în preajma stației au fost evacuate.


Încarcă mai mult

16x9 Image

Ionuț Benea

A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG