Linkuri accesibilitate

Reuniune de urgență la Ministerul de Interne după tragedia de la Crevedia


Premierul Marcel Ciolacu, în centrul de comandă al Ministerului de Interne, după tragedia de la Crevedia
Premierul Marcel Ciolacu, în centrul de comandă al Ministerului de Interne, după tragedia de la Crevedia

Guvernul României a pus la dispoziția victimelor exploziilor de la Crevedia și rudelor acestora două numere de telefon - 0212069397 /0212069398 - de unde pot primi informații suplimentare despre starea victimelor din exploziile de la Crevedia.

Premierul Marcel Ciolacu s-a deplasat în centrul de urgență constituit la nivelul Ministerului de Interne și a anunțat că va merge să îi viziteze pe pompierul intubat aflat la Spitalul Floreasca.

Într-o declarație acordată Digi24, Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul ia în calcul activarea Mecanismului de protecție civilă al UE.

„Trebuie să existe o comanda unică la MAI pentru a gestiona situația. Luăm în calcul să activăm Mecanismul European de Protecție Civilă. Trebuie prima data stabilizați pacienții”, a spus Ciolacu.

Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a spus că acesta va fi folosit în cazul persoanlor intubate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea, la ora 23.15, că încă nu se apelase la mecanism pentru că nu se știa starea victimelor.

Ulterior, Guvernul a anunțat că două dintre victimele de la Crevedia vor fi transferate, în această noapte, la Spitalul Militar din Bruxelles. Este vorba despre doi pompieri intubați care erau internați la Spitalul de Urgență Floreasca.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG