Linkuri accesibilitate

Cazul 2 Mai. Tatăl fetei omorâte în accident: dacă se voia ca șoferul să fie protejat, trebuia să nu fie lăsat la volan


Autoturismul cu care Vlad Pascu, de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a făcut accidentul în care au murit un băiat și o fată de 20 și 21 de ani.
Autoturismul cu care Vlad Pascu, de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a făcut accidentul în care au murit un băiat și o fată de 20 și 21 de ani.

Răzvan Dragomir, tatăl fetei omorâte în accidentul din 2 Mai, a declarat miercuri, după ce a fost audiat de polițiști, că ancheta a intrat în linie dreaptă şi că are încredere în autorităţi.

El a spus că singura modalitate prin care polițiștii îl puteau proteja pe șoferul de 19 ani care a făcut accidentul sub influența drogurilor era să nu-l lase să urce la volan.

Amintim că, deși oprit în trafic înainte de accident, Vlad Pascu a fost lăsat să plece de polițiștii din Vama Veche deși avea în mașină droguri și fără să fie testat antidrog, ci doar pentru consumul de alcool.

„Dacă acel tânăr se voia să fie protejat, trebuia nelăsându-l să se urce la volan”, a spus Răzvan Dragomir la ieșirea de la audieri. „Eu totuşi sper ca în România noastră să nu se mai întâmple aşa ceva. Eu cred că în sfârşit ancheta a intrat în linie dreaptă şi sper să rămână aşa şi chiar am încredere în autorităţi”, a adăugat el.

El a mai spus că aștepată depunerea la dosar a expertizei medicale care arată ce tipuri de droguri a consumat Vlad Pascu.

El a spus că va cere pedepsirea inclusiv a polițiștilor care nu l-au reținut pe Vlad Pascu după ce a fost găsit cu droguri în autoturismul pe care-l conducea și nici nu l-au testat cu aparatul drugtest.

„Binenţeles, cine a greşit să plătească. Am mai spus, dacă acel tânăr se voia să fie protejat, trebuia să fie protejat nelăsându-l să se urce la volanul maşinii. I se reţinea maşina, cheile maşinii, plăcuţele mai nou, cu RCA, acum mă interesează ca aspect, protejându-l să se urce la volan ne proteja şi pe noi ceilalţi.”

Aflat sub influența drogurilor la volan, Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, care avea permis de conducere de trei luni, a întrat în zorii zilei de 19 august într-un grup de opt persoane care mergeau pe jos spre localitatea 2 Mai/jud. Constanţa. Doi tineri au murit pe loc: o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani. Alți trei au ajuns la spital.

După accident, tânărul a fost arestat pentru 30 de zile și este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Testat pentru substanțe interzise, a fost depistat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Înainte cu o oră de accident a fost oprit de poliție și lăsat să plece după ce a fost testat doar pentru alcool. Un bărbat sunase la 112 la 00:40 ca să anunțe că pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai un autoturism circulă haotic, dar operatorul nu a transmis mesajul mai departe.

Oprit în trafic peste două ore de o patrulă a poliției și jandarmeriei, șoferul și pasagerii săi au fost legitimați iar în autoturism au fost descoperite o țigară artizanală și pastile de bromazepam, care au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru cercetări.

Dus la sediul poliției din Vama Veche, a fost testat doar cu aparatul etilotest care a indicat că nu a consumat alcool, așa că a fost lăsat liber.

Vlad a stat în sediul poliției încă două ore, până la 4:30, iar apoi ar fi consumat substanțe interzise.

Peste o oră avea să comită accidentul soldat cu moartea Robertei Marina Dragomir, de 20 de ani, și a lui Sebastian Andrei Olariu, 21 de ani, studenți la facultatea de Geografie în București.

Șeful Poliției Constanța a demisionat luni după ce corpul de control al ministrului a constatat nereguli privind intervenția polițiștilor în cazul de la 2 Mai.

În locul inspectorului șef Adrian Glugă a fost numită Mădălina Vlangăr, director la Centrul de Cooperare Polițienească Internațională.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG