Linkuri accesibilitate

Zelenski: Germania, tot mai aproape de aprovizionarea Kievului cu rachete cu rază lungă de acțiune


Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și omologul său german, Annalena Baerbock, înaintea conferinței de presă comune susținută de cei doi luni, la Kiev.
Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, și omologul său german, Annalena Baerbock, înaintea conferinței de presă comune susținută de cei doi luni, la Kiev.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că „procesul decizional din Germania merge înainte” în ceea ce privește furnizarea de rachete Taurus, după o întâlnire cu ministrul de externe al țării, Annalena Baerbock, transmite BBC.

Luni, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba , a cerut Berlinului să trimită rachete Taurus în Ucraina cât mai curând posibil.

„O vei face oricum, este doar o chestiune de timp și nu înțeleg de ce pierdem timpul”, a spus el ca răspuns la o întrebare la o conferință de presă la Kiev.

Ministrul de externe al Ucrainei a declarat că a discutat luni despre proviziile de apărare aeriană cu omologul său german de la Kiev și că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme pentru a-și proteja porturile de atacurile aeriene rusești pentru a se asigura că cerealele pot fi exportate, relatează Reuters.

De asemenea, Kuleba a cerut Berlinului să trimită cât mai curând posibil rachete Taurus în Ucraina.

Germania va oferi un ajutor umanitar suplimentar de 20 de milioane de euro Ucrainei , a declarat luni ministrul de externe, Annalena Baerbock , în timpul unei vizite la Kiev.

Ajutorul suplimentar va aduce totalul Germaniei la 380 de milioane de euro în acest an, a spus ministrul.

Baerbock a avertizat, de asemenea, că Rusia va viza din nou instalațiile energetice ale Ucrainei în această toamnă și iarnă: „Scopul perfid al Rusiei este să înfometeze din nou oamenii în această iarnă și să-i lase să înghețe până la moarte”.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG