Linkuri accesibilitate

Unul dintre ostaticii cu dublă cetățenie româno-israeliană, găsit mort în Gaza


Confruntarea dintre Israel și Hamas a fost reluată după ce Tel Avivul a anunțat că cealaltă parte ar fi încălcat termenii armistițiului.
Confruntarea dintre Israel și Hamas a fost reluată după ce Tel Avivul a anunțat că cealaltă parte ar fi încălcat termenii armistițiului.

Ministerul Afacerilor Externe informează că un cetățean cu dublă cetățenie româno-israeliană a murit în conflictul dintre Israel și Hamas. El era deținut în Fâșia Gaza. Ar fi vorba despre un paramedic a cărei familie fusese eliberată cu câteva zile înainte. 

Informația a fost făcută publică la două zile după ce Hamas elibera două persoane cu dublă cetățenie, ca urmare a unui schimb de prizonieri cu gruparea care conducea Gaza.

Fratele bărbatului ar fi făcut publică informația după ce ar fi constatat că, pe unul dintre conturile de social media ale bărbatului, ar fi fost postate imagini de către răpitori.

În prezent, trei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, mai sunt ostatice în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene.

Numărul morților cu dublă cetățenie româno-israeliană se ridică la șase în prezent. Cinci persoane erau confirmate decedate până la 23 octombrie, ca urmare a atacurilor Hamas din 7 octombrie. Forţele de Apărare ale Israelului au anunţat, vineri, că au reluat operaţiunile de luptă împotriva Hamas, acuzând gruparea că a încălcat termenii armistiţiului trăgând spre Israel, potrivit CNN.

Chiar la câteva minute după ce armistiţiul de o săptămână dintre Israel şi Hamas s-a încheiat, vineri, vehicule militare israeliene trăgeau în nord-vestul Gaza, potrivit Ministerului de Interne din Gaza, controlat de Hamas.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG