Linkuri accesibilitate

Percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție la Ministerul Finanțelor


Procurorii DNA fac percheziții la Ministerul de Finanțe de unde ridică documente.
Procurorii DNA fac percheziții la Ministerul de Finanțe de unde ridică documente.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) fac, marţi, percheziţii la Ministerul de Finanţe. Potrivit surselor Europa Liberă, biroul unui oficial din minister a fost sigilat iar procurorii anticorupție ridică documente.

Reprezentanţii Ministerului de Finanțe au transmis că aşteaptă mai multe informaţii oficiale legate de acțiunea procurorilor pentru a dispune „măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei”.

„Ministerul de Finanţe îşi reafirmă angajamentul pentru transparenţă, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei”, transmite instituția unde au loc percheziții DNA.

„Aşteptăm mai multe informaţii oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situaţiei şi de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activităţii instituţiei”, a transmis, marţi, Ministerul Finanţelor, în legătură cu percheziţiile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie la sediul instituţiei.

Reprezentanţii ministerului afirmă că activitatea instituţiei nu este afectată în niciun fel de situația generată de percheziții.

„În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situaţie este gestionată în conformitate cu standardele etice şi legale. Suntem deplin angajaţi să promovăm integritatea şi etica în toate aspectele activităţii noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, au arătat aceştia.

Știre în curs de actualizare
  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG