Linkuri accesibilitate

Rusia l-a numit pe Vladimir Lipaev în funcția de ambasador în România


Vladimir Lipaev este noul ambasador al Rusiei la București.
Vladimir Lipaev este noul ambasador al Rusiei la București.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit un nou ambasador în România. Este vorba despre Vladimit Lipaev, fost ambasador al Moscovei în Estonia. Înlocuirea are loc după plecarea fostului ambasador, Valeri Kuzmin.

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasador al Rusiei în România, potrivit unui decret pe portalul oficial de informații juridice al Rusiei.

Vladimir Lipaev s-a născut în 1959. Diplomatul a lucrat în diferite funcții în Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse în țară și în străinătate.

Cel mai recent, în perioada 2021-2023, a condus misiunea diplomatică rusă în Estonia.

El a fost expulzat din Estonia în martie 2023, pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre Moscova și Tallin, în contextul războiului din Ucraina și ca răspuns la expulzarea de către Rusia a ambasadorului estonian la Moscova,

Numirea lui Lipaev ca ambasador al Rusiei în România vine după plecarea fostului ambasador Valeri Kuzmin, care și-a încheiat mandatul în România cu două săptămâni mai devreme, în urma decesului soției sale.

Kuzmin se afla la post în România din anul 2016, iar mandatul lui ar fi trebuit să se încheie oficial pe data de 23 aprilie.

Valeri Kuzmin a fost numit ambasador în România în 2016. Anterior, el a condus misiunile diplomatice ruse în Republica Moldova și Sudan.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG