Linkuri accesibilitate

Joe Biden: Nu trimitem militari în Ucraina. Putin, un „tiran brutal”, NATO „mai puternică ca niciodată”


Declarațiile au fost făcute în campanie electorală, la West Point.
Declarațiile au fost făcute în campanie electorală, la West Point.

Preşedintele american Joe Biden reafirmă „hotărârea” de a nu trimite militari americani în Ucraina, laudă leadershipul american în lume, răspunzând astfel implicit unor acuzaţii de slăbiciune ale rivalului său republican Donald Trump, relatează AFP.

„Nu există militari americani în Războiul din Ucraina. Sunt hotărât să rămână aşa, dar suntem ferm alături de Ucraina şi-i vom rămâne alături”, a declarat preşedintele democrat cu ocazia evenimentelor de absolvire a prestgioasei Academii Militare West Point, la nord de New York.

Despre preşedintele rus, Vladimir Putin, Joe Biden a spus că este un „tiran brutal” convins că „NATO se sparge după invazia Ucrainei, în februarie 2022”, însă, „din contră, cea mai mare Alianţă de apărare din istoria lumii este mai puternică ca niciodată”.

Statele Unite şi-au reluat ajutarea Ucrainei, după o pauză de mai multe luni, cauzată de unele probleme de politică internă.

Biden a salutat sâmbătă și rolul Statelor Unite în Orientul Mijlociu, subliniind că este „angajat într-o diplomaţie a urgenţei” în vederea obţinerii unui armistiţiu între Israel şi Hamas şi o eliberare a ostaticilor de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas după atacul de la 7 octombrie şi în vederea unei contracarări a unui atac fără precedent al Iranului în israel la 13 aprilie.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG