Linkuri accesibilitate

Germania. Controversă legată de banii primiți de refugiații ucraineni care nu muncesc


Ajutoarele acordate refugiaţilor ucraineni care nu muncesc în Germania sunt în centrul unui scandal politic.
Ajutoarele acordate refugiaţilor ucraineni care nu muncesc în Germania sunt în centrul unui scandal politic.

În Germania, ajutoarele acordate refugiaţilor ucraineni care nu muncesc sunt în centrul unui scandal, după ce un parlamentar le-a cerut refugiaților fie să se angajeze, fie să se întoarcă în Ucraina, relatează Știrile ProTV.ro.

Germania este, alături de Polonia, una dintre ţările care au găzduit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni după începerea războiului declanșat de Rusia, în februarie 2022. Aceștia primesc de peste doi ani un ajutor social mai mare decât solicitanţii de azil.

Liderul grupului parlamentar în Bundestag al Uniunii Creştin Sociale (CSU) din Bavaria, Alexander Dobrindt, le-a cerut refugiaților ucraineni din Germania să aleagă:

„Munciţi în Germania sau întoarceţi-vă în Ucraina, în partea de vest, care este mai sigură”, a spus Dobrindt.

Un refugiat ucrainean adult primește de la statul german un ajutor sociale de 583 de euro pe lună. De asemenea, refugiații ucraineni nu plătesc chirie.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.ro.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG