„Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului din zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică și, mai ales, asumare”, scrie Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.
Pro Infrastructura atrage atenția că sunt șanse ca lucrările de pe Valea Oltului să dureze mai mult decât termenul oficial de o lună.
„Nu ar fi exclus să dureze dublu. (...) Nu ştim pe unde o să ocolească traficul de mediu şi lung parcurs, cei care merg în vacanţă sau transportatorii, dar localnicii ar avea o variantă neaşteptată”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei, care spun că o parte din traficul local ar putea fi suplinit de transportul feroviar.
„A observat cineva din Ministerul Transporturilor sau CNAIR că avem o cale ferată pe celălalt mal al Oltului şi că poate fi o alternativă viabilă pentru transportul local?”, întreabă Pro Infrastructura.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Piteşti,
El a precizat că, între 8 iulie şi 9 august, se închide circulaţia pe perioada zilei, iar pe perioada nopţii se va redeschide.
„În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliţa Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât, pe perioada zilei, să avem asigurate aceste rute alternative”, a mai precizat ministrul Transporturilor.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.