Linkuri accesibilitate

Ministerul britanic al Apărării | La Moscova are loc o „epurare pe scară largă” a generalilor corupți


La Moscova continuă represiunea împotriva generalilor acuzați de corupție, relatează serviciile de informații britanice.
La Moscova continuă represiunea împotriva generalilor acuzați de corupție, relatează serviciile de informații britanice.

La Moscova continuă represiunea împotriva generalilor acuzați de corupție. Sunt anchetați nu doar generali din Ministerul Apărării din Rusia, ci și din alte agenții guvernamentale, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării al Marii Britanii.

Pe 7 octombrie 2024, mass-media rusă a raportat că „parchetul a adus acuzații suplimentare împotriva fostului ministru adjunct al Apărării, Timur Ivanov, anchetat încă din aprilie 2024”.

„Primul dintre aceste cazuri se referă la delapidarea a 200 de milioane de ruble (aproximativ 2 milioane de dolari) în timpul achiziționării a două nave pentru traversarea cu feribotul prin strâmtoarea Kerci, care au fost ulterior avariate în timpul războiului. A doua este deturnarea a 3 miliarde de ruble (aproximativ 200 de milioane de dolari) de la banca Interkommerts în procesul de cumpărare de valută”, spune agenția de informații.

Potrivit informațiilor britanice, „acuzațiile continuă să se adune împotriva foștilor oficiali militari ruși de rang înalt. Acest lucru se întâmplă ca parte a celei mai mari persecuții împotriva oficialilor de rang înalt ”.

Presa rusă a mai raportat „că opt oficiali cu grad de general au fost demiși din departamente precum Comitetul de Investigații, Ministerul Situațiilor de Urgență și Serviciul Federal al Penitenciarelor”. Mass-media rusă independentă speculează că „acest lucru este legat de acuzațiile de corupție”.

„Dacă este adevărat, acesta ar putea fi un potențial indicator că reprimarea corupției se deplasează dincolo de concentrarea anterioară asupra sectorului apărării”, a spus Ministerul Apărării britanic.

După intrarea în al cincilea mandat prezidențial, Vladimir Putin a făcut schimbări în guvern. El l-a demis pe ministrul Apărării, Serghei Shoigu, numindu-l secretar al Consiliului Național de Securitate. Mikola Patrushev, care a condus Consiliul de Securitate din 2008, a devenit asistentul lui Putin. Andrei Bilousov a fost numit ministru al Apărării.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG