Update - ora 21.00
Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, a anunțat cu trei ore înainte de închiderea perioadei de depunere a candidaturilor că își va depune candidatura fără a avea numărul de semnături.
„Dosarul meu de candidatură nu este însoțit de liste de semnături deoarece în nicio țară membră a Uniunii Europene nu sunt solicitate atât de multe semnături de susținere precum în România. De exemplu, în Bulgaria un candidat independent se poate înscrie cu doar 2.500 de semnături. În Austria este nevoie de 6.000 de semnături pentru a fi înscris în cursa prezidențială. În plus, întreaga dezbatere din ultimele zile privind modalitățile potențial oneroase de a strânge 200.000 de semnături de susținere dovedește că nu este o cerință democratică”, se arată în documentul prin care Pricopie și-a exprimat dorința de a candida.
Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din 4 mai la Biroul Electoral Central (BEC).
Până la începerea ultimei zile de depunere a candidaturilor, au fost depuse 15 candidaturi, respinse 4, inclusiv cea a lui Călin Georgescu şi au rămas definitive două, cele ale lui Crin Antonescu şi Nicuşor Dan.
În cursul zilei de sâmbătă, BEC a mai acceptat câteva candidaturi, printre care pe cea ale lui George Simion, dar a și respins câteva - pe cea a Dianei Șoșoacă.
Sâmbătă era anunțat, la Biroul Electoral Central, și Anton Pisaroglu, fost consilier al lui Călin Georgescu. El a anunțat, într-o postare pe Facebook că, deși a strâns 210.000 de semnături, renunță la competiție și cere „turul doi înapoi”, slogan lansat de susținătorii lui Călin Georgescu.
Silviu Predoiu, desemnat de Partidul Liga Acţiunii Naţionale (P.L.A.N.) şi-a depus, sâmbătă dimineață, candidatura pentru funcţia de preşedinte al României, conform unei comunicări oficiale a BEC.
„Odată cu propunerea de candidatură a fost transmis spre analiză şi semnul electoral pe care Partidul Liga Acţiunii Naţionale (P.L.A.N.) doreşte să îl utilizeze în cadrul alegerilor prezidenţiale”, a transmis BEC într-un comunicat de presă.
La ora 16.00, fostul ministru Daniel Funeriu a depus și el dosarul de candidatură pentru funcția supremă în stat.
La ora 18.00, președinta Partidului Oamenilor Tineri, Anamaria Gavrilă, și-a depus și ea candidatura.
Gavrilă, însoțită și de membri AUR, a susținut la depunerea dosarului că nu candidează pe persoană fizică, ci pentru ca suveraniștii să câștige alegerile și să poată organiza turul al doilea.
După ce a anunțat candidatura în tandem cu George Simion, președintele AUR, ca urmare a descalificării lui Călin Georgescu, ea a anunțat că va renunța la candidatură dacă liderul AUR va trece de filtrele Biroului Electoral Central și ale Curții Constituționale a României.