Linkuri accesibilitate

A doua localitate carantinată: Gornet, județul Prahova


Autoritățile au deces miercuri carantinarea localității Gornet, din județul Prahova, în urma analizei de risc, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Decizia autorităților a fost luată după ce 15 persoane au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, prin transmitere comunitară, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, spune Ordinul emis de șeful Departamentului pentur situații de urgență.

Carantina zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.

Decizie este reglementată prin legea adoptată recent de parlament, prin care se instituie măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Localitatea Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, a fostprima localitate carantinată, după adoptarea legii de profil.

XS
SM
MD
LG