Linkuri accesibilitate

A fost înregistrată o primă plângere penală împotriva profesorului Alfred Bulai. Un alt sociolog e în vizor


A fost înregistrată o primă plângere penală împotriva lui Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice și Administrative, acuzat de mai multe actuale şi foste studente de abuz sexual.

Între timp, conducerea SNSPA l-a suspendat pe profesorul Bulai din toate funcţiile deţinute, chiar dacă acesta a cerut să fie pensionat. Suspiciuni similare planează şi asupra unui alt sociolog din cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ. Trei fete au povestit pe reţele sociale cum respectivul le şantaja, în timp ce le făcea propuneri neruşinate.

O primă victimă a depus plângere la poliţie imediat după anunţarea deschiderii anchetei împotriva profesorului Bulai. O a doua va fi audiată miercuri.

Profesorul universitar doctor Alfred Bulai este anchetat penal de poliţiştii secţiei 1 sub coordonarea Parchetului Judecătoriei sector 1.

Anchetatorii lucrează intens pentru a aduna probe în dosarul deschis pentru infracţiunea de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. În situaţia în care fapta este comisă de un cadru universitar împotriva unui student limita pedepsei adică 2 ani de închisoare se majorează cu o treime, iar dacă fapta a fost săvârşită în formă continuata se mai pot adăuga 3 ani de închisoare.

Pană acum poliţiştii nu l-au audiat pe Alfred Bulai, dar au strâns date despre victime şi au convenit cu conducerea SNSPA ca toate informaţiile rezultate în urma anchetei interne să fie comunicate poliţiei.

Anchetatorii fac apel la toate posibilele victime ale abuzurilor profesorului SNSPA să depună plângere. Sesizările pot fi trimise şi online pe adresa de email a parchetului, iar identitatea autoarelor va fi protejată.

Mai multe, pe stirileprotv.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
XS
SM
MD
LG