Linkuri accesibilitate

A treia tranșă de vaccinuri Moderna este transportă în țară sub escortă militară


Vaccinurile produse de Moderna ajung în centrele regionale de vaccinare

39.300 doze de vaccin produs de compania americană Moderna se distribuie astăzi în țară, precizează un comunicat al Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19

Dozele de vaccin Moderna sunt distribuite către centrele regionale din țară, de unde apoi pleacă spre centrele județene. Dozele fac parte din a treia tranșă de vaccinuri sosite la Institutul "Cantacuzino", în această dimineață.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade celsius.

Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

 • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 5.400 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 4.600 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.100 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.200 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.200 doze;
 • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.300 doze.

Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 13.500 doze.

”În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”, anunță reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 • 16x9 Image

  Marian Păvălașc

  A intrat în echipa Europa Liberă în ianuarie 2021. Este un jurnalist freelancer care își propune să publice știri importante, dar și reportaje, investigații. A intrat în presă în primii ani ai studenției, în urmă cu 15 de ani, atunci când a început să scrie pentru un cotidian din Galați. 

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG