Linkuri accesibilitate

A treia tranșă de 150.000 de doze de vaccin împotriva Covid a ajuns în România


A treia tranșă cu vaccinuri împotriva Covid-19 a ajuns miercuri dimineață în România, din Germania. Este vorba despre 150.000 de doze de vaccinuri care vor fi transportate la Institutul Cantacuzino din București și apoi la centre din țară.

În București vor rămâne 40.000 de doze de vaccin, iar restul vor fi împărțite la centrele de vaccinare din întreaga țară.

Alte două aeronave urmează să ajungă la Timișoara.

Vaccinurile care trebuie transportate în condiții speciale, la temperaturi extrem de scăzute, au sosit în 41 de containere.

În total, România ar urma să primească 600.000 de doze în luna ianuarie, a arătat marți Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV).

El a arătat că din 15 ianuarie ar urma să înceapă a doua etapă din campania de vaccinare.

Campania de vaccinare din România se desfășoară în trei etape.

Etapa 1: Sunt vaccinate persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat. Vaccinarea se realizează prin intermediul unităților sanitare sau a centrelor de vaccinare ori a echipelor mobile de vaccinare – în funcție de situație.

Etapa 2: Include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie, după caz.

Etapa 3: Include populația generală. Se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

XS
SM
MD
LG