Linkuri accesibilitate

Accesul rutier în Grecia, prin Bulgaria, a fost restricționat pentru un singur punct de frontieră


Plajele din Grecia au fost redeschise turiștilor încă de la mijlocul lunii mai
Plajele din Grecia au fost redeschise turiștilor încă de la mijlocul lunii mai

Accesul în Grecia prin Bulgaria a fost restricționat și nu mai poate fi efectuat de când prin punctul de trecere a frontierei Koulata-Promachonas, începând cu 1 iulie, a anunțat Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară", transmite MAE.

Anterior, Ministerul de Externe de la Sofia a arătat că a fost notificată de către Ambasada Greciei la Sofia că traficul prin alte puncte de trecere a frontierei va fi permis doar pentru „motive întemeiate", dar ambasada nu a oferit o definiție clară a ce se califică drept „întemeiat".

În funcție de evoluția situației epidemiologice, Grecia ar putea decide să deschidă și alte puncte de frontieră în viitor la granița cu Bulgaria, mai arată comunicatul diplomației bulgare.

Postul național de radio din Bulgaria l-a citat pe ministrul de Interne, Mladen Marinov, care afirmă că mai multe puncte de trecere a frontierei dintre cele două state erau deschise miercuri dimineață, dar situația ar urma să se schimbe în timpul zilei.

Grecia a început să redeschidă traficul internațional pentru a dezvolta turismul, dar a implementat un protocol prin care cere turiștilor străini să completeze un formular cu date despre unde te deplasezi, adresa de cazare și dacă ai călătorit în ultimele 14 zile în străinătate.

Turiștii străini care intră în Grecia pot fi supuși unui test pentru a verifica dacă sunt infectați cu coronavirus. Testele se fac în sistem aleatoriu, nu tuturor străinilor care vor intra pe teritoriul elen.

În ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție: purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs
", subliniază MAE român.

În Grecia a crescut numărul de cazuri noi depistate în ultimele două săptămâni, dar doar pe continent, nu și pe insule unde merg, în special, turiștii.

XS
SM
MD
LG