Linkuri accesibilitate

Accesul vizitatorilor în Parlamentul European, suspendat de teama coronavirusului


David Sassoli a suspendat vizitele la Parlamentul European pentru următoarele trei săptămâni

Parlamentul European va suspenda timp de trei săptămâni accesul vizitatorilor, a anunțat președintele său luni, ca parte a măsurilor de precauție pentru reducerea răspândirii coronavirusului.

Activitatea parlamentară va continua, dar seminarele, evenimentele și orice alte activități care implică vizitatori externi vor fi înghețate, a declarat David Sassoli într-o conferință de presă, citat de Reuters.

Măsura, cu efect imediat, se aplică atât pentru turiști cât și pentru invitații și asistenții eurodeputaților, pentru membrii grupurilor de lobby, precum și pentru seminariile cu participanţi externi.

Sassoli a spus că măsurile adoptate de Parlamentul UE sunt mai dure decât în alte instituții ale UE, pentru că adunarea UE primește aproximativ 700.000 de vizitatori pe an, mult mai mulți decât primesc alte organisme ale Uniunii Europene.

Lucrările Parlamentului European se țin la Bruxelles (Belgia) în cea mai mare parte a anului, dar o dată pe lună are loc și o ședință plenară la Strasbourg (Franța).

Săptămâna trecută, personalul Parlamentului European a fost sfătuit să „rămână acasă în izolare” dacă a călătorit în ultimele 14 zile în zone afectate de focare de coronavirus, inclusiv regiuni din Italia de Nord, China, Singapore și Coreea de Sud.

Cu toate acestea, pe agenda Parlamentului European figurează pentru miercuri intervenția adolescentei suedeze Greta Thunberg, activistă de mediu.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG