Linkuri accesibilitate

O fetiță s-a electrocutat la un loc de joacă din București. Poliția a evacuat parcul


În momentul electrocutării, copilul de 11 ani se juca în parcul de pe strada Tabla Buții, din sectorul 6/ București. (Imagine generică)
În momentul electrocutării, copilul de 11 ani se juca în parcul de pe strada Tabla Buții, din sectorul 6/ București. (Imagine generică)

O fetiță de 11 ani a căzut inconștientă la pâmânt după ce s-a urcat pe un gard la un loc de joacă din sectorul 6, și a atins un stâlp de iluminat. Copilul a ajuns la spital și va rămâne sub supravegherea medicilor. Poliția a evacuat parcul și a deschis o anchetă.

Incidentul s-a petrecut luni, 7 august, după amiază. Fetița se juca în parcul pentru copii de pe strada Tabla Buții, Sector 6, supravegheată de mama. La un moment dat, copilul s-a cățărat pe un gard și a atins un stâlp de iluminat public. A căzut imediat la pământ.

Femeia a sunat la 112 și la fața locului au sosit ambulanța și poliția. Fetița a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a rămas sub supravegherea medicilor. „Fetița este bine, este în afara oricărui pericol. O singură analiză este modificată, că a trecut curentul prin ea", a declarat mama ei la Antena 3.

Poliția a evacuat imediat parcul și a solicitat o echipă a companiei de electricitate să verifice toți stâlpii din apropierea locului de joacă.

„În cauză polițiștii Secției 20 efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6”, a transmis Poliția Capitalei.

Anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis închiderea temporară a mai multor locuri de joacă din parcuri bucureștene pentru că le-a considerat un pericol pentru copii.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG