Linkuri accesibilitate

Serviciul de urgență al Ucrainei, acuzat de neglijență în cazul accidentului de elicopter în care și-a pierdut viața ministrul de Interne


Elicopterul în care se afla ministrul de Interne al Ucrainei s-a prăbușit în dimineața zilei de 18 ianuarie.

Cinci oficiali ai serviciilor de urgență din Ucraina au fost acuzați de încălcarea normelor de siguranță și neglijență în cazul accidentului de elicopter din 18 ianuarie, din Brovarî. 

În accident și-au pierdut viața toți cei zece pasageri ai elicopterului, printre care ministrul de Interne al Ucrainei, Denys Monastyrsky, adjunctul său, Yevhen Yenin, și secretarul Yurii Lubkovych.

Elicopterul s-a prăbușit peste o grădiniță din orașul Brovarî, la est de Kiev, în dimineața de 18 ianuarie, făcând zeci de alte victime. Patru femei și un copil și-au pierdut viața, în timp ce alte 31 de persoane au fost rănite.

Printre suspecții de neglijență se numără directorul serviciului aerian de urgență, adjunctul său, șeful escadronului aerian, adjunctul pentru antrenamentul de pilotaj și șeful serviciului de siguranță aeriană a unității speciale din Nizhyn, regiunea Cernihiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, vor primi o pedeapsă de zece ani în închisoare.

Procurorii au descoperit cutia neagră a elicopterului, pe care au folosit-o pentru a reconstitui evenimentele care au dus la accident.

În primul rând, elicopterul avea permis doar pentru urgențe din regiunea Kievului.

Elicopterul zbura la o altitudine extrem de joasă din cauza ceței și a vizibilității reduse. În aceste condiții reduse de vizibilitate, echipajul nu a văzut o clădire înaltă, care era în fața lor, până era prea târziu. Manevra prin care pilotul a încercat să evite clădirea a eșuat, pilotul a pierdut controlul, iar elicopterul s-a prăbușit.

Problema - unde intervine vina oficialilor acuzați - este că elicopterul nu avea permisiunea de a zbura în acele condiții și la o altitudine atât de joasă: dar pilotul nu primise atenționarea meteorologică necesară înainte să decoleze. Mai mult, echipajul nu avea certificatele necesare pentru a zbura în condițiile acelea.

Niciunul dintre oficialii responsabili nu a oprit elicopterul din zbor, în ciuda condițiilor neprielnice.

Ministrul de Interne al Ucrainei și alți oficiali au murit în urma prăbușirii unui elicopter lângă Kiev
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG