Linkuri accesibilitate

Accident la mina Uricani: Prima victimă găsită decedată de salvatori


Accident mina Uricani
Accident mina Uricani

Trupul unuia dintre cei doi muncitori care au fost surprinși miercuri de prăbușirea unui turn de extracție de la Mina Uricani a fost scos de sub tonele de moloz rezultate.

„Unul dintre muncitorii prinşi sub turnul de extracţie prăbuşit al minei Uricani a fost găsit. Se fac eforturi pentru scoaterea acestuia de sub o placă de beton. Nu prezintă semne că ar fi în viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, pentru Agerpres.

Echipele de salvare au reluat, joi dimineaţa, operaţiunea de căutare a celor doi muncitori care au fost surprinşi sub moloz după surparea turnului de extracţie de la Mina Uricani, din Valea Jiului.

Într-o declarație dată miercuri pentru Europa liberă, maiorul Anemona Doda, de la ISU Hunedoara, a explicat că „cei doi muncitori, de 31 și 41 de ani, au fost prinși sub construcția surpată (turn de extracție - n.r.)".

Tone de moloz au căzut peste o autobasculantă și un excavator în care se aflau cei doi muncitori care lucrau la ecologizarea minei.

Conform primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, muncitorii pregăteau o lucrare de pușcare pentru dărâmarea turnului, programată pentru joi, scrie Jurnalul Văii Jiului.

Joi, o echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din nouă pompieri, a demarat acţiunea de îndepărtare a molozului rezultat în urma prăbuşirii.

Pompierii acţionează cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi sunt sprijiniţi de cinci utilaje grele ale firmei de ecologizare, ale exploatării miniere şi ale Consiliului Local Uricani.

XS
SM
MD
LG