Linkuri accesibilitate

Accident pe autostrada Timişoara - Lugoj. Un diplomat ungar a murit (surse)


 Primele date au arătat că şoferul autotrenului a pătruns pe contrasens şi a izbit mai multe autoturisme. În urma impactului extrem de violent, persoana care era într-o maşină înmatriculată în Ungaria şi care avea număr de Corp Diplomatic a murit.
Primele date au arătat că şoferul autotrenului a pătruns pe contrasens şi a izbit mai multe autoturisme. În urma impactului extrem de violent, persoana care era într-o maşină înmatriculată în Ungaria şi care avea număr de Corp Diplomatic a murit.

O persoană care se afla într-un autoturism al corpului diplomatic ungar a murit joi, pe autostrada Timișoara-Lugoj, transmite Agerpres.

Potrivit unor surse Adevărul, victima ar fi consulul Ungariei la București, Ferenc Vágó.

O persoană a decedat, joi, în urma unui accident rutier care a avut loc pe autostrada Timişoara - Lugoj, în care au fost implicate două autoturisme şi un autocamion încărcat cu lemne, a declarat, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, Zoriţa Mircov.

„Din primele informaţii, avem o victimă decedată din unul dintre autoturisme", a afirmat sursa citată.

Primele date au arătat că şoferul autotrenului a pătruns pe contrasens şi a izbit mai multe autoturisme.

În urma impactului extrem de violent, persoana care era într-o maşină înmatriculată în Ungaria şi care avea număr de Corp Diplomatic a murit.

„Persoana decedată era un diplomat", a precizat și biroul de presă al Poliţiei Timiş.

Surse judiciare au menţionat că victima este un diplomat ungar acreditat în România.

Ulterior, Poliţia Timiş a informat că TIR-ului încărcat cu lemne, care circula pe A1 Deva-Nădlac dinspre Timişoara spre Lugoj, i-a explodat un pneu, fapt pentru care a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de un bărbat de 60 de ani, ulterior TIR-ul intrând în coliziune cu alte două autovehicule.

În urma impactului, conducătorul auto de 60 de ani a murit, arată IPJ Timiş.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

știre în curs de actualizare

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG