Linkuri accesibilitate

MAE: Trei români au murit într-un accident de autocar în Slovenia


Ministerul român al Afacerilor Externe anunţă că Ambasada României la Ljubljana a fost notificată de către autorităţile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1.

Trei români au murit, vineri, într-un accident de autocar în Slovenia, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Alţi patru răniți au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală. În total, autocarul transporta 32 de cetăţeni români spre Italia.

Accidentul a avut loc pe autostrada A1, între localităţile Garčiani-Murska Sobota.

Reprezentanţii ambasadei au întreprins demersuri în regim de urgenţă, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi cu privire la circumstanţele producerii accidentului, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români implicaţi în accident.

25 din pasagerii autocarului se află în prezent într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE.

Ancheta autorităţilor slovene cu privire la acest accident este în desfăşurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autorităţile locale privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor. MAE susține că va acorda sprijin familiilor în procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

Românii din Slovenia au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

  Este bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG