Linkuri accesibilitate

Accident de tren cu cel puțin 32 de victime în Grecia


Un tren de pasageri și unul de marfă s-au ciocnit frontal marți noapte lângă orașul Larisa din centrul Greciei.
Un tren de pasageri și unul de marfă s-au ciocnit frontal marți noapte lângă orașul Larisa din centrul Greciei.

Două trenuri s-au ciocnit frontal marți noapte, lângă orașul Larisa din centrul Greciei. Cel puțin 32 de persoane și-au pierdut viața, iar echipele de salvatori continuă intervențiile la fața locului.

În incident au fost implicate un tren de pasageri, care transporta peste 350 de persoane din Atena spre Tesalonic și un tren de marfă, care se deplasa de la Tesalonic la Larisa.

„Coliziunea a fost foarte puternică”, a declarat presei guvernatorul regiunii Tesalonic Konstantinos Agorastos, citat de The Guardian. Potrivit acestuia, aproape 200 de pasageri au fost evacuați și transportați spre Tesalonic cu autobuze.

Echipele de intervenție sunt încă la locul accidentului feroviar din centrul Greciei.
Echipele de intervenție sunt încă la locul accidentului feroviar din centrul Greciei.

Cele două trenuri s-au ciocnit la viteză mare și s-au izbit frontal, deplasându-se unul spre celălalt; primele patru vagoane ale trenului de pasageri au deraiat, iar două dintre ele au fost distruse aproape în totalitate, notează Reuters.

Cauzele accidentului nu au fost stabilite deocamdată.

Aproximativ 150 de pompieri și 40 de ambulanțe intervin la fața locului, transmite și BBC.

Mai mulți pasageri au relatat șocul și panica pe care le-au avut în momentul în care s-a produs impactul.

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG